Photo Editor – aplikacija za uređivanje fotografija na Androidu

U izradi lepih slika, pored dobre kamere, pomažu nam i mnogobrojne aplikacije za obradu fotografija.  Mi smo već pisali o nekim od njih, a danas predstavljamo još jednu,  Photo Editor, Aviary.

Nudi mnoštvo naprednih efekata, filtera i okvira za fotografije, a što je najbitnije, vrlo se lako koristi. Ima jedan nedostatak, a to je što vam se povremeno iskaču reklame.

Sve je prilično jasno. Sliku možete odmah uslikati ili je ubaciti iz galerije.

obrada slika fotografija

Nakon toga, u dnu vidite spisak ponuđenih efekata za obradu. Neki od efekata se plaćaju, ali ima sasvim dovoljno besplatnih.

ubacivanje efekata i filtera android

Ono što aplikacija nudu su rotacije slike, fokusiranje u određeni ugao, isecanje, podešavanja osvetljenosti, kontrasta, zasićenosti boja, topline i oštrine slike. Može da se crta po slici, ubacuje tekst, izbeljuje slika ili da se uklone crvene oči. Ubacivanje teksta radi zaista odlično, i slova mogu da budu raznih boja i veličina, i na bilo kom mestu na slici. Idealno za ubacivanje vodenog žiga.

Interesantan efekat je i Enhance, prvi na spisku, koji omogućava da napravite HD fotografiju ili da automatski popravite sliku.

klizac za efekte

Nakon što odaberete željeni efekt, pojaviće vam se u dnu klizač koji omogućava da podesite njegovu jačinu. Mada sve to zavisi od načina obrade, na primer, za fokus treba da tapnete mesto na slici koje želite da bude fokusirano itd. Kada ste zadovoljni izgledom slike kliknite na Apply, kako bi promene bile sačuvane.

primeni promene

Nakon toga pređite na drugi efekat. Kad je sve gotovo, kliknite na Done u gornjem uglu i nova slika je napravljena.

sacuvaj promene

Možete odmah da podelite na društvenim mrežama, a ona će za svaki slučaj biti sačuvana i na telefonu u zasebnom folderu koji ima u sebi ime Aviary.

Pogledaj još

Kako da obrišete istoriju pretraga na Instagramu?

Svašta se čuva u okviru naših naloga na društvenim mrežama, pa između ostalog i istorija …