Najbolji antišpijunski programi

Postoji veliki broj virusa i zlonamernih programa, koji se ušunjaju na računar, remete normalan rad, a u nekim slučajevima izazivaju ozbiljne probleme. Danas ćemo predstaviti programe koji mogu da pomognu u uklanjanju špijuna. To su programi koji se sami instaliraju i nadgledaju rad korisnika. Tragaju za poverljivim informacijama, prikazuju reklame i slično. Zato ako primetite da vas pregledač preusmerava na nepoznate sajtove, da iskaču čudne reklame silčno, treba daskenirate računar pomoću nekog antišpijunskog (anti-spyware) programa.

malware bytes

Na računaru je uvek preporučljivo da imate jedan anti-špijunski i jedan antivirus program, jer samo njihova kombinacija pruža potpunu zaštitu.

Napominjemo da ovi programi nisu savršeni, kao i svaki antivirus, i da budete oprezni u radu sa njima.

1) Malwarebytes

Jedan od popularnijih anti-špijunskih programa. Ima  besplatnu i plaćenu verziju. Besplatnu možete odmah da instalirate, a u slučaju da imate ozbiljnijih problema aktivirajte probu plaćene verzije softvera koja traje 14 dana za još dublje skeniranje. Program ima i verziju na srpskom jeziku.

2)      Adwcleaner

 Veoma brz. Uklanja dosadne reklame. Lako i jednostavno se koristi.

3)      Hitman Pro

Možete ga besplatno koristiti mesec dana, pa u slučaju da imate ozbiljan problem, nije loša opcija, jer je program zaista kvalitetan.

4)      SuperAntiSpyware

Sasvim solidan. Besplatan je, ali nema zaštitu u realnom vremenu, već morate povremeno da skenirate računar. Ima više kritika na svoj račun u poređenju sa Malwarebytesom, ali se može desiti da detektuje pretnju koju nijedan drugi program nije uspeo. Isključite automatsko podizanje sa računarom, jer vam to nije potrebno, pošto nema zaštitu u realnom vremenu.

3 Comments on “Najbolji antišpijunski programi”

 1. Evo i ja da komentarisem o jednom izuzetnom programu „Malwarebytes-anti malware“..
  Zaista, sto rece „SALE“ ( febr. 19.2014 ),, gde „navuce“ moj komp toliko „mawarea“
  da se zaista cudom ne mogu nacuditi.
  Obazriv sam kod „izlaska“ na internet..ne dam se prevariti….ali , eto, ipak dogodi se
  „cudo“ i moj komp ima po 100-tinak i vise raznih malicioznih Spyware-a….
  Napomenuo bih da ima jednu korisnu opciju ..da odmah signalizira ako neka
  zlonamerna IP adresa pokusava da se „uloguje“ i ovaj program ga blokira….
  Verovatno da ima taj modul u samom programy..za sumnjive IP-adrese…..

  Hvala Vam za sve sto radite…
  .
  S’postovanjem

  mr. Ostojic M. dipl.oecc

 2. Super tema,koristio sam sve od ovih programa izuzev ovog Adwcleanera,svaki od njih ima svoje mane i prednosti ali u suštini svi rade svoj posao s tim što bi ja ipak prednost dao SuperAntiSpaywaru(do duše ja koristim pro verziju pa o besplatnoj ne mogu ništa reći) jer ovaj program će pronaći i očistiti sve ono što drugi neće,pravio sam poređenje njega i ova druga dva i mogu ti reći da ova dva zaista ne mogu pronaći stvari koje on pronalazi,a ponekad se iskreno znam i začuditi gde navučem tolike spyware(s tim što on pronalazi i druge opasnosti na kompu).Da ne zaboravim na kraju Hitmana ne bih preporučio ljudima koji dosta posjećuju torrent sajtove jer program jednostavno mrzi patchove!

Comments are closed.