Najbolje android aplikacije za istraživanje svemira

Uz pomoć mobilnih telefona možemo više da vidimo na nebu. Čak i tokom dana možemo da identifikujemo imena zvezda i planeta, kao i da nađemo neku specifičnu planetu.

U Plej podavnici postoji veliki broj aplikacija koje vas pretvaraju u astronoma početnika i omogućavaju da se krećete nebeskom sferom i pratite imena zvezda, planeta i sazvežđa. .

Ovo su neke od njih.

1) Sky Map

skymap proucavanje svemira

Prvobitno ju je kreirao Google, ali je posle postala aplikacija otvorenog koda. Može se koristiti i van mreže, ali bez svih funkcionalnosti.

Kada je pokrenete, sama će vam pokazati koje se zvezde, planete i sazvežđa vide iznad vas. Možemo i da filtriramo koji će nam se svemirski objekti prikazivati. Podržava i pretragu svih nebeskih tela, i proučavanje njihovog položaju u prošlosti i budućnosti.

2) StarWalk2 Free

Aplikacija slična prethodnoj. Omogućava da vidite imena zvezda, planeta, galaksija i sazvežđa, korišćenjem ugrađenog GPS-a i kompasa u telefonu (ako postoji). Postoji i 3D pogled na Zemlju.

3) Star Chart

Nažalost, nije u potpunosti besplatna, ali su i besplatne opcije veoma zanimljive. Na primer, 3D prikaz svemira, pokazivanje svih planeta u Sunčevom sistemu, tačan prikaz lokacija za više od 300 zvezda.

4) SkyEye

Takođe odlična alatka za osmatranje neba i objekata na njemu.

Pogledaj još

Kako da obrišete istoriju pretraga na Instagramu?

Svašta se čuva u okviru naših naloga na društvenim mrežama, pa između ostalog i istorija …