Kako da napravite sopstveni QR Code?

QR kodovi ili, kako se u prevodu, zovu kodovi za brzo reagovanje su dvo-dimenzionalni barkodovi, koji mogu da se skeniraju putem pametnih telefona ili drugih čitača i direktno vode do određenog sajta, videa, linka, fejsbuk stranice broja telefona, teksta i slično. Koriste se na reklamama, sajtovima, pakovanjima proizvoda, vizit kartama i sličnim mestima, i zgodni su jer umesto da ručno ukucavate možete odmah da dobijete željeni podatak. Prilično su popularni u Japanu, ali i u drugim delovima sveta počinju masovno da se koriste. Čitaju se preko specijalizovanih aplikacija, kao što je, na primer, QR Barcode Scanner.

 Danas ćemo vam predstaviti jedan sajt koji omogućava da napravite sopstveni QR Code, skinete na računar i slobodno koristite. U pitanju je : http://goqr.me/.

Potrebno je samo da odaberete opciju da li želite da pretvorite tekst, veb stranicu, broj telefona ili poruku u QR Code, ukucate neophodne podatke i sa leve strane će se pojaviti slika.

gr code generator

 Pomoću klizača možete da podesite veličinu koda. Što je kod veći, lakše će moći da se očita. Potom kliknite na Download da ga skinete u .png formatu. Sada možete da ga koristite gde god želite.

Comments are closed.