Pratite uživo kamere širom sveta i Srbije

Svet je prepun zanimljivih i neobičnih mesta. Pošto ne možemo sve da ih posetimo, možemo ipak da ih vidimo uživo preko mnogobrojnih veb kamera koje snimak sa lica mesta direktno prenose preko Interneta.

Danas ćemo vam predstaviti najbolje sajtove koji na jednom mestu imaju linkove ka svim poznatim veb kamerama širom sveta. Pošto svaka kamere podrazumeva direktan striming preko Interneta, budite strpljivi jer je ponekad potrebno par minuta da počnu sa prikazivanjem.

1)  Earthcam

EarthCam - uzivo kamere

Na Earthcam sajtu se može pristupiti velikom broju kamera sa raznoraznih mesta, bilo da su to ulice poznatih gradova, tropska odmarališta, zoološki vrtovi, uklete kuće i dvorci, prirodne lepote i znamenitosti. Za pronalaženje interesantnih kamera možete da koristite opciju pretraživanja, samo imajte u vidu da je sajt na engleskom jeziku. Takođe, možete i sami da sami pregledate prenose po popularnosti, kategorijama i slično. Kada nađete kameru koja vam se sviđa potrebno je samo da kliknete i prenos će odmah početi.

2)  Geocam

 geocam - kamere uzivo

Geocam je ruski sajt koji takođe na jednom mestu ima sve kamere širom sveta. Možete pretraživati po zemljama i kategorijama. Kada nađete željenu kameru samo kliknite na dugme za gledanje kao na slici.

3) Kamere iz Srbije i regiona

I u Srbiji postoji nekoliko uživo kamera koje nam mogu biti od velike pomoći kad ne želimo da upadnemo u saobraćajnu gužvu.

Još neki od sajtova sa uživo kamerama su:

http://www.serbianmeteo.com/forum/index.php?topic=2643.0

http://www.naxi.rs/kamere