Kako preuzeti sliku ili video sa Fejsbuka?

Svi vole da kače slike na Fejsbuk, jer je to idealan način da se one podele sa prijateljima. Sajt, zapravo, predstavlja najveću bazu fotografija na Internetu. Otpremanje je lako, ali preuzimanje nazad na računar nije.

Fotografije predstavljaju dragocene uspomene i zato uvek treba da čuvamo njihovu rezervnu kopiju i to čak na više mesta, jer diskovi i fleške mogu da se oštete, kompjuteri da prestanu da rade a sajtovi da se ugase. To važi i za slike sa Fejsbuka.  Pokazaćemo kako možete da sačuvate slike i video zapise na svom računaru.

1) Preuzimanje samo jedne slike

Da preuzmete bilo koju fotografiju kliknite na Podešavanja – Preuzmi (Options – Download) kao na slici.

podesavanja preuzmi sliku facebook

preuzmi sliku fejsbuk

2) Preuzimanje sopstvenog albuma

Albume koje ste sami napravili možete preuzeti u jednom potezu. Otvorite određeni album, pa u gornjem desnom uglu kliknite na ikonicu za Podešavanja, pa na Preuzmi.

preuzmi album svojih fotografija

preuzmi album sa fejsa

3) Ensky album downloader

Dodatak za Google Chrome koji pomaže da preuzmete tuđe albume. Instalirajte dodatak, otvorite album slika koji želite da skinete, pa kliknite na Entsky dugme.

preuzimanje albuma na fejsbuku

Program će potom sam da skenira fotografije, jednu po jednu, i na kraju će vam prikazati dugme za Preuzimanje. Ako ih ima više budite strpljivi dok ih sve ne skenira.

sacuvaj fotografije sa fejsbuka
Vrlo jednostavno.

4) Još jedan Chrome dodatak za skidanje Fejsbuk fotografija

Nakon instalacije treba da otvorite album koji želite da sačuvate i kliknete ikonicu u adresnom baru. Ako se ikonica nije pojavila, to znači da on ne može da se skine.

Zatim odaberite opciju Normal.

dodatak za skidanje slika sa fejsbuka

Pojaviće se nova stranica. Sačekajte par momenata da se sve slike lepo učitaju, pa pritisnite dugmiće CTRL + S i sačuvajte stranicu.

sacuvaj slike sa fejsbuka

Sada na računaru treba da potražite mesto gde ste sve snimili.  Tu će vas čekati folder čije ime će se završavati sa files. U njemu će biti sve slike iz albuma.

skidanje slike fejsbuk

5) Preuzimanje video snimaka

Od svih sajtova koji nude preuzimanje video snimaka najbolji, po našem mišljenju je Filevid. Nalepite veb adresu snimka na sajt i kliknete Download.

preuzmi video snimak sa fejsbuka

6) Izvoz sopstvenih podataka

Sajt omogućava da preuzmete sve podatke koje ste delili na Fejsbuku. To važi i za slike koje ste otpremili. Evo kako da ih sačuvate. Idete na Podešavanja – Opšte – Preuzmi ličnu arhivu.

preuzmi kopiju fejsbuk podataka

Kliknite na Arhiviraj.

preuzmi slike

Sada će biti potrebno da sačekate nekoliko minuta. Obaveštenje o završetku i veza za preuzimanje će stići na adresu elektronske pošte nakon otprilike pet minuta.

email link za preuzimanje