Sajtovi sa zvucima za opuštanje i relaksaciju

Stresan život, rokovi na poslu i mnogobrojne obaveze dovode do toga da smo stalno napeti.  Stalna napetost i nervoza ne samo što su loši za zdravlje, već umanjuju naše sposobnosti da se nosimo sa nagomilanim obavezama. Zato je potrebno da se s vremena na vreme opustimo, skrenemo misli sa stresnih činjenica i razonodimo um.

Najbolji način predstavlja odlazak u prirodu i lagana šetnja,  druženje ili igra sa kućnim ljubimcem. Međutijm, ako moramo da radimo ili učimo za računarom, onda time ne možemo da sa bavimo.

Zato su tu druge mogućnosti. Sakupili smo za vas sajtove koji mogu pomoći da se opustite.

1. RainyMood

Ovaj sajt omogućava da slušate zvuk kiše oko nekih 30 minuta. Padanje kiše smiruje i opušta.  Zatvorite oči i uživajte.

2. Donothingfortwominutes

Zadatak je da izdržite dva minuta bez dodirivanja miša i tastature dok slušate morske talase. Odlično za relaksaciju. Začudićete se koliko vam prija.

3. Sounddrown

Sounddrown nudi tri vrste pozadinskih šumova koji smiruju i pomažu da se bolje usredsredimo. To su talasi, kafić, zvuk kiše, plamena, igralište. Potrebno je samo da odaberete ono što želite. Samo pazite da slučajno ne odaberete više stvari istovremeno jer je i to moguće.

4. Coffivity

Coffivity daje zvuke kafića, gde se u pozadini čuje žamor ljudi i zveckanje kašičicama i šoljicama kafe.

7. Jutjub

Svi ovi zvukovi postoje i na Jutjubu, i više od toga. Potrebno je samo da ih nađete. Kucajte anti stress music, relaxing music i slično. Neki od kanala koji su se nama svideli su YogadukeUltimate Relax Club, Relaxing White Noise, Texas High Definition i mnogi drugi.

Pogledaj još

Istorija verzija u Excelu u OneDrive-u ili SharePointu

Ukoliko koristite Excel onlajn, treba da znate da tamo postoji i istorija verzija za svaki …