Kako da prebacite PDF tabelu u Excel?

Ako imate tabelu koja je u PDF formatu, a želite da je promenite ili da naprosti izvučete podatke iz nje najbolje je da to uradite tako što ćete PDF format konvertovati u Excel. Prekucavanje ili kopiranje jednog po jednog podatak može oduzeti dosta vremena. S druge strane, konverzija PDF-a u Excel traje samo nekoliko minuta, i na taj način je potrebno da možda samo izvršite male izmene u pogledu formatiranja.

Pronašli smo za vas najbolje online aplikacije koje vam mogu pomoći da besplatno prebacite PDF u Excel bez instalacije dodatnih programa na vaš računar.

1. FreePDFConvert

 

konvertovati u eksel

Klikom na Choose Files odabirate PDF dokument sa svog računara. Možete i ukucati šifru ako je dokumenta zaštićen šifrom. Potom ne zaboravite da u drugom koraku, kao željeni izlazni format odaberete Excel (xls ili xlsx format).

Nakon  toga, ukucajte svoj email gde će vam konvertovatni Excel dokument biti poslat. Međutim,  možete i da sačekate nekoliko minuta dok se proces konverzije na završi.  U svakom slučaju u trećem koraku kliknite na Convert  kako bi započeli proces konverzije.

2. PDF to Excel 

Na ovom sajtu je potrebno da kliknete Browse, odaberete svoj dokument, ukucate svoj email i potom sačekate da vam link ka konvertovanom Excel dokumentu stigne na mail. Konverziju ćete morati da čekate pola sata, i biće vam prikazano nekoliko popapova, ali će dokument biti konvertovan.

3. PDFtoExcelConverter

 

nitropdftoexcel

PDF to Excel converter radi na sličnom principu kao i prethodni sajt. Odaberite fajl sa svog računara, ukucajte svoj email, i kliknite na Convert to Excel kao na slici. Sačekajte nekoliko minuta i u svom email-u ćete dobiti obaveštenje o konvertovanom dokumentu.

4) Tabula

Tabula je odličan besplatan program koji preporučujemo da ispitate.

,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tabula – program za konverziju tabelarnih podataka u Excel i csv format - March 13, 2014

    […] slučaju nikako ne pomaže, ručno prekucavanje oduzima mnogo vremena, a besplatnih alata koji rade konverziju PDF dokumenata u Excel nema mnogo. Veća je verovatnoća da ćemo pronaći besplatni alat za prebacivanje PDF-a u Word ili […]

Powered by WordPress. Designed by WooThemes