Kako blokirati sajt u internet pregledaču?

Nekada je bilo mnogo lakše da radimo ili učimo. Sve što je bilo potrebno je da se zatvorimo u tihu sobu, isključimo telefon, televizor, ugasimo kompjuter i radimo u miru. Međutim, danas je neophodno da dok radimo budemo za svojim računarom. Nekad su nam sve knjige iz kojih učimo u elektronskom obliku, a nekada moramo i da kucamo rad i svašta nešto.

 To je i najveći problem svim ljudima, jer na kompjuteru i na internetu postoji toliko toga što može da nam odvuče pažnju. Sednemo za računar da pišemo izveštaj, iskoči nam poruka na Fejsbuku, odemo da je pročitamo misleći da će to trajati par minuta, ali dok se nismo ni osvestili shvatimo da se tih par minuta pretvorilo u nekoliko sati. Ne postoji osoba koja ne pati od ovih problema, i zaista je se teško odupreti nekim sajtovima. Izgubljeno vreme ne može da se povrati i zato treba da uložimo dodatan napor, kako bi ga, koliko toliko, utrošili pametno. Već smo pisali o jednom programu koji vam pomaže da sebi date dijagnozu i ustanovite na kojima sajtovima i programima traćite najviše vremena. Više o tome čitajte ovde.

Danas vam predstavljamo još jedan koristan način da se bolje organizujete, a to je korišćenje dodataka za blokiranje sajtova koji nas najviše navode na dangubljenje.

1) StayFocusd za Google Chrome

StayFocusd je dodatak koji omogućava da privremeno blokiramo određene sajtove. Nakon što ga instalirate, kliknite na Nuclear Options.

ostanite fokusirani

Potom imate tri polja koja su vama važna. Prvo polje su Blocked Sites, to jest sajtovi koje želite da blokirate. Ubacite sve sajtove koji vas najviše navode na dangubljenje.

dodajte blokirane sajtove

 Drugi jezičak su Allowed Sites, to su sajtovi za koje želite da vam uvek budu dostupni, na primer sajtovi koji su vam bitni za posao.

 I sada u jezičku The Nuclear Options, pokrećete blokadu. Možete podesiti da blokirate apsolutno sve sajtove, samo sajtove koji su na blokiranoj listi ili sve sajtove osim dozvoljenih. Potrebno je da ukucate i vreme trajanja blokade. Nakon što je pokrenete, nećete moći da isključite blokadu.

 koje sajtove treba blokirati

Dodatak nudi i još dodatnih opcija. Možete podesiti da vam bude ograničeno dnevno vreme koje provodite na svim blokiranim sajtovima. Ili tačno doba dana ili dan, kada želite da taj pristup bude ograničen. Sve u svemu, možete ga modifikovati kako vama odgovara.

2)  LeechBlock za Mozilu 

Postoji i sličan dodatak za Mozilu Fajerfosk. U pitanju je LeechBlock. Potrebno je da ga instalirate, a potom otvorite opcije.

otvori upravljac ekstenzijama

opcije blokiranja sajtova

Sada unesite sajtove kojima želite ograničiti pristup u prvom tabu.

sajtovi koje blokirate fajerfok mozila

A u drugom tabu unesite tačno doba dana, kao i dane u nedelji.

mozila fajerfoks

, ,

7 Responses to Kako blokirati sajt u internet pregledaču?

 1. ManijaK децембар 15, 2013 at 7:42 pm #

  OVo ne valja nista!!! svaki sajt moze da se odblokira!!! da li ima neka fora ili neki program u kojoj bih mogao da zablokiram kljucne rijeci kao sto su “ Texas holdem poker“ , loran a fejsubuku, top eleven menager“ ???

 2. Prodaja čelika март 25, 2012 at 11:50 pm #

  Korisno je ovo, naći ću mu neku upotrebnu vrednost. 😀

 3. Recepti октобар 17, 2011 at 7:12 pm #

  Jao, ima burazeru da zabranim omiljeni sajt sa 18+ sadržajem pa će da poludi! 🙂
  Hvalaaaaaa! 🙂

 4. Knjigovodstvena Agencija Beograd септембар 28, 2011 at 6:09 pm #

  Korisna stvar za firme da se zabrani Facebook npr.

  • Ranger септембар 11, 2014 at 1:00 pm #

   Po toj logici je za firme korisno ukinuti i cigaret-pauzu, topli obrok, odlazak u wc, otvaranje prozora…

   Postaje najnormalnije da se za komuniciranje koriste (i) facebook, linkedin, twitter…

   Doduše kod nekih posloavaca je i cirkularni imejl enigma i strašna nepoznanica.

 5. Zanimljivosti септембар 24, 2011 at 1:26 pm #

  Odličan članak, svaka čast!

  Moraću svojoj deci da zabranim neke sajtove kada ih kaznim. 🙂

  • Aleksandar јун 21, 2014 at 12:23 am #

   Odlicna je aplikacija 😀