Najbolji antišpijunski programi

Postoji veliki broj virusa i zlonamernih programa, koji se ušunjaju na računar, remete normalan rad, a u nekim slučajevima izazivaju ozbiljne probleme. Danas ćemo predstaviti programe koji mogu da pomognu u uklanjanju špijuna. To su programi koji se sami instaliraju i nadgledaju rad korisnika. Tragaju za poverljivim informacijama, prikazuju reklame i slično. Zato ako primetite da vas pregledač preusmerava na nepoznate sajtove, da iskaču čudne reklame silčno, treba daskenirate računar pomoću nekog antišpijunskog (anti-spyware) programa.

malware bytes

Na računaru je uvek preporučljivo da imate jedan anti-špijunski i jedan antivirus program, jer samo njihova kombinacija pruža potpunu zaštitu.

Napominjemo da ovi programi nisu savršeni, kao i svaki antivirus, i da budete oprezni u radu sa njima.

1) Malwarebytes

Jedan od popularnijih anti-špijunskih programa. Ima  besplatnu i plaćenu verziju. Besplatnu možete odmah da instalirate, a u slučaju da imate ozbiljnijih problema aktivirajte probu plaćene verzije softvera koja traje 14 dana za još dublje skeniranje. Program ima i verziju na srpskom jeziku.

2)      Adwcleaner

 Veoma brz. Uklanja dosadne reklame. Lako i jednostavno se koristi.

3)      Hitman Pro

Možete ga besplatno koristiti mesec dana, pa u slučaju da imate ozbiljan problem, nije loša opcija, jer je program zaista kvalitetan.

4)      SuperAntiSpyware

Sasvim solidan. Besplatan je, ali nema zaštitu u realnom vremenu, već morate povremeno da skenirate računar. Ima više kritika na svoj račun u poređenju sa Malwarebytesom, ali se može desiti da detektuje pretnju koju nijedan drugi program nije uspeo. Isključite automatsko podizanje sa računarom, jer vam to nije potrebno, pošto nema zaštitu u realnom vremenu.

Pogledaj još

Besplatne zamene za Excel

Ako vam je potreban program za analizu i čuvanje podataka, ne morate da koristite Excel. …