Dva besplatna servisa za slanje vesti elektronskom poštom

Uprkos pojavi društvenih mreža, elektronska pošta se i dalje koristi za dobijanje vesti. Stoga svaki sajt treba da nudi tu mogućnost svojim čitaocima. Nažalost, servisi koji omogućavaju slanje biltena na mejl velikom broju pretplatnika uglavnom koštaju. Blogeri i početnici to ne mogu da priušte.

Mi smo našli samo dva servisa koja, uz određene uslove, mogu da se koriste besplatno.

1) MailChimp

MailChimp je veoma poznat. Naplaćuje se, ali samo ako imate više od 2 hiljade primalaca, i šaljete im manje od 12 hiljada mejlova mesečno. Dakle, svakom možete da pošaljete najviše šest poruka preko elektronske pošte. Potrebno je da se registrujete, uvezete listu mejlova i napravite kampanju. Dobijate i kod koji ugrađujete u sajt, kako bi prikupljali još adresa.

mailchimp

Posle toga možete da pratite koliko puta je poruka pročitana, broj klikova na linkove i još mnogo toga. Po tome se servis izdvaja od mnogih drugih.

Napominjemo da su dosta strogi, pa će vas ugasiti i zbog najmanje sumnje da spamujete. Nemojte ih koristiti za tako nešto.

2) Feedburner

Feedburner nema ograničenja u pogledu broja pretplatnika, ali je pun bagova. Google ga već nekoliko godina ne održava, pa zato mnogi predviđaju da će se ugasiti. Ne pruža mogućnost uvoza postojećih lista, već možete samo da gradite novu.

pretplata preko mejl

Ulogujte se svojim Google nalogom, ubacite RSS dovod svog sajta i dobijate vidžet koji treba da postavite na svoj sajt. Preko vidžeta skupljate nove pretplatnike. Servis je dobar za početnike. Ako se i jednog dana zatvori, moći ćete da izvezete adrese svih svojih pratilaca.

Postoji još nekoliko sajtova koji su besplatni do određene granice, ali nijedan ne uliva poverenje da će dugo postojati na tržištu. Zato ih i nismo pominjali. Ako vi znate za još neki, kažite nam u komentarima.

Pogledaj još

Kako da stare članke konvertujete u gutenberg blokove (WordPress)?

Ako ste se već navikli na blokove u WordPressu, pa vam izmene starih članak predstavlja …