Kako dodati novu kontrolnu tablu u Gugl analitiku?

1) Dodavanje table

Kontolne table predstavljaju skup nekoliko različitih izveštaja u Gugl analitici, i to onih koje smo sami izabrali. Koriste se, pre svega, u situacijama kada želimo da izveštaje na istu temu imamo na jednom mestu.
Nova kontrolna tabla se pravi prilično lako.

Potrebno je da u meniju sa kontrolnim tablama kliknete na Nova kontrolna tabla.

nova kontrolna tabla u gugl analitici
Sada unesite ime nove tabele.

napravi kontrolnu tablu

Sledeći korak može da bude unošenje prazne table, gde sami pravite izveštaj. Druga mogućnost je i uvoz nekog od već pripremljenih izveštaja iz galerije.

2) Odabir iz galerije

Galerija predstavlja skup unapred pripremljenih i često korišćenih izveštaja u Gugl analitici. Svako može da joj doprinese. Zbog toga tamo postoji sve i svašta, ali vi obratite pažnju na one najpopularnije, koje su napravili zaposleni Gugla ili poznati analitičari.

Pre dodavanja, proučite komentare i sve bitne detalje.

kontrolna tabla google analitika

3) Dodavanje vidžeta

U slučaju da želite da sami sebi izdizajnirate dobre izveštaje, onda je samo potrebno da kliknete na Napravi vidžet, i da potom odaberete koje pokazatelje želite da pratite i kako oni treba da budu vizuelno prikazani (u vidu tabele, kružnog dijagrama ili slično).

dodavanje vidzeta

Sve u svemu, kontrolne table omogućava da personalizujete i bolje organizujete svoje izveštaje iz analitike. Potrebno je malo vremena da se sve podesi, ali se isplati.

Pogledaj još

Kako da stare članke konvertujete u gutenberg blokove (WordPress)?

Ako ste se već navikli na blokove u WordPressu, pa vam izmene starih članak predstavlja …