Kako dodati novog korisnika u Gugl analitiku?

Guglov servis za veb analitiku, Google Analytics, je jedan od najmoćnijih alata za analizu poseta vebsajtu. Posete mogu da se analiziraju sa raznoraznih aspekata. Možemo da ustanovimo gde su nam slabe tačke i šta treba da se poboljša. Rezultate analize, u vidu izveštaja, često treba da podelimo sa trećim licima, koja su takođe zainteresovana za uspeh i poslovne rezultate. To možemo raditi na nekoliko načina.

Pre svega, tu je opcija Slanja izveštaja poštom ili Izvoz izveštaja na računar u određenom formatu.

posalji nekome izvestaje

To nije svakome dovoljno. Neki saradnici preferiraju da imaju direktan pristup statistici i da sami na licu mesta vrše analize. Veoma lako možemo izvesti tako nešto, bez da moramo da delimo korisničko ime i lozinku. Takođe možemo i kontrolisati koje sve izveštaje novi korisnik može da vidi i menja.

Pokazaćemo vam kako se to radi.

Pre svega je potrebno da odete na sekciju Administrator.

administrator sekcija u analitici

Sada odaberite nalog, proizvod ili prikaz za koji želite da nekome omogućite pristup. Nije neophodno da dajete pristup svim podacima sa naloga, već novi saradnik može da vidi samo jednu vrstu prikaza. Na primer, ako neko sa strane vodi vaše internet oglašivačke kampanje, možete sa njim podeliti samo prikaz koji se bavi saobraćajem koji dolazi preko kampanja i ništa više.

upravljanje korisnicima u gugl analitici

Sada je samo potrebno da ukucate gmail (mora biti google adresa) adresu novog korisnika izveštaja i odaberite koja tačno prava ta osoba ima.

davanje dozvola

Najstriktnije možete nekom omogućiti da samo čita i vidi izveštaje, bez ikakve mogućnosti izmene, a možete i dati nekome puna prava. Proučite tačno koje sve dozvole postoje ovde.

Nakon što kliknete Dodaj korisnik će dobiti obaveštenje na mejl, i moći da sa svojim mejlom i lozinkom pristupa izveštajima analitike.

Ne moramo da vam napominjemo da izbegavate da nekome, u koga nemate puno poverenje, dajete pune dozvole.

Pogledaj još

Kako da stare članke konvertujete u gutenberg blokove (WordPress)?

Ako ste se već navikli na blokove u WordPressu, pa vam izmene starih članak predstavlja …