Početna / Trikovi i uputstva / Najnovije promene u Dropboxu

Najnovije promene u Dropboxu

Dropbox predstavlja jedan od najviše korišćenih alata za sinhronizaciju fajlova i datoteka u oblaku. Svojim fajlovima možemo da pristupimo sa maltene bilo kog uređaja, ako imamo instaliranu Dropboxovu aplikaciju. Prilično jednostavno možemo da ih dalje delimo sa prijateljima sa računara ili telefona/tableta.

Servis je nedavno uveo još nekoliko poboljšanja, koja danas predstavljamo. Verujemo da će vam se svideti. Za razumevanje novina potrebno je da znate i kako se vrši deljenje fajlova na Dropboxu.

Pretpregled fajlova u pregledaču

pretpregled dokumenata u pregledacu

Sve dokumente koji se dele sa nama sada možemo da direktno otvorimo u svom pregledaču, bez potrebe da budemo ulogovani. Potrebno je samo da kliknemo na fajl i moći ćemo odmah da vidimo sadržaj. To važi za PDF format, kao i za tabele, prezentacije i tekstualne dokumente.

Komentarisanje deljenih fajlova

komentari kod podeljenih fajlova dropbox

Sada za svaki fajl koji delimo putem linka, možemo da prikupljamo komentare. Polje za unos komentara će se pojaviti sa desne strane javno podeljenog dokumenta, i kada god neko unese komentar dobićemo obaveštenje.

Izmena fajlova u Office-u onlajn

Sve dokumente koji se nalaze u našem nalogu, možemo direktno i da menjamo i dorađujemo iz svog pregledača, pomoću aplikacije Office online.

otvoriti fajl u officu onlajn

Potrebno je samo da otvorite dokument i u gornjem desnom uglu odaberete opciju otvaranj u Wordu, Excelu ili PowerPointu.

Izmenite šta treba, snimite promene i sada izmenjeni dokument možete da prosledite tamo gde je potrebno.

Pogledaj još

Uputstvo za deljenje i preuzimanje Dropbox fajlova i foldera

Postoji mnogo onlajn servisa za deljenje dokumenata. Jedan od njih je Dropbox, koji se lako koristi a daje punu kontrolu nad linkovima.