Početna / Korisni Programi / Kako napraviti crno belu sliku?

Kako napraviti crno belu sliku?

Mnogi od nas vole da eksperimentišu sa dodavanjem raznoraznih efekata i filtera na fotografije. Jedan od često korišćenih filtera je crno beli filter.

Pokazaćemo vam kako da ga primenite na primeru tri servisa koji nude obradu fotografija.

1) LunaPic

LunaPic je popularni sajt za obradu slika. Ima dobre efekte, premda je interfejs malo zastareo. Nakon što kliknete na gornji link i otpremite sliku sa vašeg računara, trebalo bi da se crno beli filter primeni automatski. U slučaju da se to nije desilo, pratite korake na slici.

otpremanje slike za crno  beli filter
Otpremite sliku sa kompjutera, i posle odaberite željeni efekat.

Slika će automatski da promeni boju u crno belu, i sada samo skrolujte do dna ekrana i kliknite na Save to my computer, da sačuvate sliku.

preuzimanje slike sa lunapic na racunar

2) Befunky

Sajt Befunky takođe nudi mnošto najzanimljivijih filtera. Maltene možete sate da provedete isprobavajući ih. Potrebno je da otpremite fotografiju.

otpremanje slike na befunky

Potom kliknite u levom meniju na Effects.

odaberite efekte u befunky

I tu potražite sekciju Black&White.

crno beli efekti u befunky

Ukazaće se nekoliko crno belih filtera, pa vi primenite onaj koji vam se najviše sviđa. Fotografiju snimate na svoj računar, klikom na dugme Save.

sacuvaj crno belu fotografiju

Neće biti nikavih vodenih žigova na slici.

3) Picasa

Picasa je program koji se instalira na računaru, može se povezati sa vašim Google nalogom i sadrži velikih broj raznolikih foto filtera. Ono što je dobro kod Picase je mogućnost da svoje slike automatski otpremimo onlajn, u svoj privatni Google + folder, i tamo ih čuvamo. Jedan od efekat koji postoji u Pikasi je i crno-beli efekat.

Treba samo da otvorimo sliku i odaberemo ga.

crno bela slika u pikasi

Ako ste zadovoljni rezultatom, klinite na Izvezi (Export) da sačuvate sliku. Vodite računa da ne presnimite promene preko originalne slike.

izvoz fotografije pikasa

Servisa koji omogućavaju pretvaranje fotografija u crno bele postoji prilično veliki broj. Mi smo izvdojili tri alatke, koje su nama bile najjednostavnije. U slučaju da znate za neku bolju, podelite sa nam u komentarima.

Pogledaj još

Kako da video premotate 10 sekundi napred ili nazad (Youtube i druge android aplikacije)?

Odličan trik koji je mnogima promakao. Dakle, ako želite da video zapis premotate unapred ili …