Početna / Društvene mreže / Kako nekome poslati poruku na Pinterestu?

Kako nekome poslati poruku na Pinterestu?

Pinterest smo nekoliko puta pominjali kao zanimljivu alternativnu društvenu mrežu. To je mreža za deljenje vizuelnog sadržaja, nešto nalik na Tumblr, ali sa drugačijom vrstom korisnika. Tamo možete pratiti interesantne slike, na primer turističkih destinacija, istorijskih slika i mnogo toga zanimljivog. Premda je servis specijalizovan za slike, možete ubacivati i videove i internet članke.  Na našim prostorima nije mnogo popularan, u poređenju sa Tviterom i Fejsbukom, ali ima vernu bazu korisnika.

Na Pinterestu možete pratiti različite korisnike ili njihove table (tematski organizovane pinove), i ostavljati komentare na svaki pojedinačan pin. Odnedavno je omogućeno i da šaljete poruke drugim korisnicima. Pokazaćemo vam kako.

Potrebno je da u gornjem meniju pored vašeg imena (tamo gde vam stižu sva obaveštenja), kliknete na podešavanja, i zatim odaberite jezičak Messages.

poslati poruku na pinterestu

Nakon toga, kliknite na New Message i ukucajte ime osobe kojoj želite da pošaljete poruku.

drugi korak slanja poruka

Potom kliknite na Next. I sada treba da otkucate poruku. Prozorče za kucanje poruka liči na Fejsbukov sistem slanja poruka. Tu možete da ubacujete i pinove, table, ili samo tekst.

pinterest poruka

Korisnik će poruku videti u svojim obaveštenjima, i nalaziće se u istom jezičku Messages, odakle ste i počeli sa slanjem poruka.

Slanje poruka je moguće obavljati i sa Pinterestovih mobilnih aplikacija.

Pogledaj još

Kako ubaciti Youtube video na Pinterest?

Pinterest ne služi samo za deljenje zanimljivih i lepih slika, već je moguće dodavati i snimke sa Youtuba.