Kako izlistati beleške bez oznaka u Evernotu?

Već smo pisali o Evernotu, poprilično moćnom programu za organizaciju i sortiranje beleški. Svom Evernote nalogu možete pristupati preko računara, laptopa, pregledača, tableta ili telefona i praviti beleške, čuvati zanimljive linkove, ubacivati fajlove i slično. Program ima mnoštvo dobrih funkcija, nismo ni stigli da ih sve opišemo. Instalirajte njihovu aplikaciju bilo za računar ili za mobilni uređaj, i veb kliper, i tako možete da, kada god naiđete na nešto korisno na internetu, automatski to ubacite u svoj nalog. Program je prilično popularan, i premda ima neka ograničenja u besplatnoj verziji, to nije ništa drastično i uglavnom je dovoljno prosečnim korisnicima. Program je dostupan i na srpskom jeziku.

 

Evernote za organizaciju beleški koristi sistem oznaka i beležnica. Svaka beleška je deo beležnice (kojih može biti veliki broj i ima odgovarajuće tagove. Te oznake vi sami unosite u zavisnosti od vaših potreba i prilično su svrsishodne.

Omogućuju da lako pronađemo ono što nam je potrebno, kao i da budemo mnogo efikasniji. Bez dobrih oznaka nema ni dobre organizacije.

 

evernote

evernote veb kliper

Međutim, nekada smo u žurbi, naletimo na neki interesantan članak i sačuvamo ga u Evernote nalogu, sa mišlju da ćemo ga kasnije proučiti i označiti na odgovarajući način. Sa vremenom, broj takvih beleški može da se poveća i onda nam postaje prilično problematično da se snađemo. Evernote sve netagovane beleške prikazuje hronološki i tako nam otežava organizaciju. Želimo da pronađemo sve beleške koje smo sačuvali za istraživanje seminarskog rada, a umesto toga, sve na šta nailazimo su beleške smešnih klipova koji nas sada ne interesuju. Beleške koje smo ubacili pre dužeg vremena, više i ne možemo da nađemo.

 

Rešenje za ovaj problem je da nam Evernote prikaže samo one beleške koje nemaju oznake. Posle mi prođemo kroz svaku od njih i dodelimo joj odgovarajuću oznaku.

 

Za prikaz nesrotiranih beleški, kliknite u polje za pretragu i ukucajte -tag:* 

To je to, biće izlistane sve one beleške koji ste propustili da označite.

evernote pretraga

Ne morate da ovu pretragu pamtite, možete je sačuvati za kasniju upotrebu.

Pogledaj još

Kako da izjednačite formatiranje teksta u Wordu i Google dokumentima?

Oblikovanje teksta pomaže da neke delove bolje istaknemo, ali u tome ne smemo da preteramo. …