Početna / Društvene mreže / Šta su to haštagovi?

Šta su to haštagovi?

Internet rečnik se svakoga dana sve više proširuje i jedan od poznatih internet pojmova je haštag. Haštag predstavlja oznaku sa dodatkom # koja dodajemo u svoju objavu na društvenim mrežama, i tako je, na neki način, kategorišemo ili obeležavamo. Na taj način ostali korisnici te društvene mreže, koji prate taj specifičan haštag mogu da vide našu objavu, premda nas ne prate. Na primer, tokom nedavnih poplava, na Tviteru je bio poznat haštag #poplavers, i tako su svi koji prate taj haštag mogli da budu u toku sa svežim informacijama o poplavama. Haštagovi ne moraju da se koriste za trenutno aktuelne događaje, ima ih raznoraznih, neki se odnose na određenu oblast, neke su šaljive prirode kao #onokad, i slično. Popularni haštagovi definitivno povećavaju vidljivost vaše objave, ali naravno ne treba ni sa njima preterivati.

Haštagovi postoje na Tviteru, Instagramu, Pinterestu, Fejsbuku, Tumblru i Google +-u. Neki su više,  a neki manje zanimljivi, a neki su zaposednuti od strane promotivnih akcija, pa takve možete i da izbegavate.

Na haštag je dovoljno da tapnete ili kliknete pa da vam se prikažu sve objave sa tim haštagom.

Na Tviteru možete i da sačuvate haštag tako što kliknete na Save.

hastag na tviteru

Posle vam se snimljena pretraga pojavljuje kada kliknete na polje za pretraživanje.

 snimljene pretrage

Na Tumblru ima zanimljivih haštagova, a njih možete sačuvati tako što kliknete na Track this tag, nakon što kliknete na određeni tag. Posle se i on pojavljuje automatski u polju za pretraživanje.

 tamblr hastagovi

Pogledaj još

Kako da odštampate samo grafikon iz Excela?

Umesto da štampate ceo list, odštampajte samo grafikon. Pokazaćemo kako. Pre nego što pristupite štampanju, …