Početna / Android / Kako da lako i brzo prebacite fajlove sa jednog uređaja na drugi?

Kako da lako i brzo prebacite fajlove sa jednog uređaja na drugi?

Većina nas koristi i po nekoliko elektronskih uređaja, i stoga nam se često pojavi potreba da prebacimo podatke sa jednog uređaja na drugi. To se lako da uraditi kablom. Spojimo uređaj na računar i iskopiramo šta nam je sve potrebno. Međutim, stalno ubacivanje i vađenje kabla nije uvek zgodno, i može nas mrzeti da to radimo svaki put. Plus, to važi samo za prebacivanje fajlova sa računara ili laptopa, dok prebacivanje  sa tableta na telefon, na primer, nije tako lako.

 Stoga, pored kabla, postoje još neki načini. Mi ćemo predstaviti dva načina.

 1) Servisi u oblaku

Već smo vam nekoliko puta predstavljali servise u oblaku, koji omogućavaju da se vaši podaci sinhronizuju preko nekoliko uređaja istovremeno. Promene koje izvršite na jednom uređaju budu vidljive na svakom uređaju, na kom je instalirani određeni oblačni servis.

Neki od popularnih servisa su Gugl disk, Onedrive, Dropbox i Jandeks, ali postoji veliki broj i drugih sličnih servisa. Princip rada je isti, instalirate aplikacija na sve svoje uređaje, pa potom u podešeni folder za sinhronizaciju ubacite fajl koji želite da bude vidljiv i na drugom uređaju.

 Štaviše, kod servisa u oblaku možete uključiti i automatsku sinhronizaciju svih slika sa telefona, pa ne morate da se brinete da ćete neku sliku izgubiti.

 2. Pushbullet

Pushbullet je interesantan alat. Instalirate ga na svakom uređaju na kom želite da razmenjujete podatke i povežete sa svojim Gugl nalogom.

slanje podataka na tablet telefon

Nakon toga, kada želite da pošaljete fajl, sliku ili link sa jednog uređaja na drugi, odaberite uređaj na koji želite da pošaljete i pošaljite.

posalji fajl na drugi uredjaj

Ne radi loše, istestirali smo ga. Prilično  je brz i za sada besplatan. Nije toliko popularan kao oblačni servisi, ali ima veliki broj korisnika.

U slučaju da je aplikacija instalirana na telefonu, lako se možete izlogovati, ako kliknete desnim tasterom miša na ikonicu, pa na Sign out.

Pogledaj još

Kako da prevodite poruke na Viberu?

Možda niste primetili ali na Viberu možete da prevodite poruke na bilo koji jezik. Dobro …