Besplatni grupni video pozivi preko Skajpa

Sve do nedavno nije bilo moguće da preko Skajpa nekoliko osoba istovremeno razgovara preko video poziva. Nekoliko osoba je istovremeno moglo da razgovara samo preko običnog audio poziva, ali nisu mogli da vide jedni druge. To se izmenilo pre nekih mesec dana. Sada je moguće da čak deset osoba istovremeno razgovara putem video poziva.

skajp video poziv

Kvalitet slike i poziva će zavisiti od internet konekcije i broja osoba, ali bi trebalo da sve radi kako treba. Ova funkcionalnost je odlična, jer pored toga, što možete da se vidite sa celom porodicom ili grupom prijatelja, dok ćaskate, možete i držati onlajn predavanja.

Skajp omogućava da podelite svoj ekran sa učesnicima u pozivu, pa na taj način, možete direktno i držati neko predavanje ili prezentaciju.

deljenje ekrana skajp

Za započinjanje video poziva potrebno je da imate kameru na računaru i samo kliknete na Video poziv. Kada druga osoba prihvati poziv, moći ćete da se vidite, i posle lako možete dodavati nove osobe u razgovor. Video pozivi definitivno pružaju bolji ugođaj, jer se možete videti oči u oči sa drugom stranom.

dodavanje drugih osoba u razgovor skajp

Najveći konkurent Skajpu u oblasti besplatnih video poziva je Guglov servis Hangouts, koji je još od ranije podržavao besplatne grupne video razgovore. Pretpostavlja se da je, upravo zbog jake konkurencije, Skajp odlučio da navedenu funkcionalnost učini besplatnom.

Pogledaj još

Kako da napravite efekat kružnog teksta u PowerPointu?

Svi tekstualni efekti lako se prave ako koristite WordArt. Umetnete tekst. Potom samo odaberete odgovarajući …