Napravite savršene panorame pomoću svog telefona

Panoramske slike pejzaža uvek oduzimaju dah, ali ih nije nimalo jednostavno napraviti. To su slike širokog ugla koje obuhvataju područje veće od onoga što može da stane na jednu fotografiju. Zato je potrebno spajati nekoliko slika u jednu, kako bi dobili sveobuhvatan izgled okoline ili predela. Nekada su za to bile potrebne specijalne kamere ili napredno poznavanja Fotošopa, ali danas uz malo veštine možemo da napravimo zadivljujuće panorame pomoću svojih pametnih telefona. Predstavljamo danas dve besplatne Android aplikacije za izradu panorama, koje imaju dobar kvalitet.

1) Panorama 360

panoramska slika android

Mana ove aplikacije je što zahteva da imate napravljen nalog. Možete ga odmah napraviti pomoću svog Google naloga. Nakon toga će vam se pojaviti i video vodič koji će vam pokazati osnove pravljenja panoramskih slika. Potrebno je da samo precizno uslikate deo po deo panorame, pa će te fotografije aplikacija sama spojiti. Kvalitet fotografija je dobar.

2)  Photaf Panorama

primeri panorama

Photaf je odlična aplikacija koja se veoma jednostavno koristi. Postoji automatsko i ručno fotografisanje. Nakon što uslikate slike, njihovim spajanjem dobijate panoramu. Postoji i plaćena verzije aplikacije.

, , ,

2 Responses to Napravite savršene panorame pomoću svog telefona

  1. sava мај 28, 2016 at 5:58 am #

    Imao sam Panorama 360 i samo jednom sam je upotrebio da vidim kako funkcionise posle toga NIKADA nisam mogao da je koristim jer pravi pojedinacne slike a ne spaja ih. Nisam pravio razmak izmedju snimaka, mislim na pejzazu cak sam ostavio vrlo mali prostor koji ce biti na slici da bi preklapanje bilo vece medjutim NE RADI pa sam je izbacio.Nije dobra

  2. Jelena јун 5, 2014 at 8:25 am #

    Imam problem ne vezan za ovu temu. Imam android tel.marka Samsung. Cele noci je bio na punjacu pisalo mi je jutros da je memorija puna, obrisala sam dosta toga, medjutim idalje je bilo isto. Iskljucila sam tel. i od tada ne mogu da ga upalim. Tj. pojavi se na ekranu samo ono Samsung koje uvek izadje pre paljenju i evo vec 15 min tako.Sta je u pitanju?