Kako da prebacite kontakte iz jednog imejla u drugi?

Prebacivanje kontakata iz jednog imejla u drugi je neophodno kada želite da sve kontakte sjedinite i stavite u jedan imejl nalog ili, pak, kada želite da prestanete da koristite jedan od imejlova, ali želite da sačuvate kontakte. Prebacivanje kontakata je veoma jednostavno i obavlja se pomoću  .csv fajlova ili pomoću direktnog povezivanja dva imejl naloga . Mi ćemo pobliže objasniti opciju sa CSV formatom zato što to predstavlja standard i koriste ga skoro svi imejl provajderi.  Celokupna procedura  zahteva samo dva koraka i može se izvesti nezavisno od toga gde imate imejl.

Postupak koji opisujemo važi za svaki imejl, nezavisno kakav je i gde je. Mi smo kao primer uzeli tri imejl provajdera, ali ponavljano da procedura važi za svaki imejl.

Izvoz kontakata

Prvi korak predstavlja odlazak u imejl nalog sa koga želite da skinete mejlove. Potom je potrebno da potražite opciju Export contacts (Izvezi kontakte). Pokazaćemo gde se opcija nalazi na primeru najpoznatijih imejl provajdera.

Gmaili
Odete na Contacts – odaberete grupu kontakata ili pojedinačne kontakte i kliknete na Export kao na slici. Potom odaberite ili Google csv format ako kontakte šaljete ponovo u Google email ili Outlook csv format.

izvoz gmail kontakata

 

Yahoo

Odete na Contacts – Actions – Export All. Zatim odaberete Yahoo csv format.

izvoz yahoo kontakata

Hotmail

Nađete options u gornjem desnom uglu, pa odaberete opciju Export Contact.

izvoz hotmail kontakata

Uvoz kontakata

 

Drugi korak predstavlja uvoz kontakata u novi imejl. Dakle potrebno je da u svom nalog pronađete opciju Import contacts. Mi ćemo ponovo prikazati te opcije  na primeru tri najčešće korišćena email naloga, ali ako koristite neki drugi imejl, opcija se tamo takođe nalazi, potrebno je samo da pažljivo potražite.

Gmail
Potrebno je da odaberete meni Contacts, pa Import Contacts.

uvoz kontakata u gmail

Yahoo
Situacija sa Yahoo-om je malo komplikovanija. Odaberite Contacts – pa Import Contacts. Tu će vam se otvoriti treća aplikacija gde će vam se postaviti pitanje odakle želite da uvezete kontakte pa ukucate imejl i šifru za konkretan nalog. U ovom slučaju pošto smo podatke već izvezli na kompjuter, odaberite opciju A desktop email program.

yahoo uvoz kontakata

Hotmail

 

Kod Hotmail-a, odaberite opciju Options – Import Contacts, pa potom ili odaberite servis sa koga želite da uvezete kontakte. U ovom slučaju pošto imamo već listu u .csv formatu, odaberite opciju Outlook kako bi uvezli dokument sa kontaktima u Hotmail.

hotmail uvoz kontakata

Pogledaj još

Kako sačuvati mejlove iz Outlooka kao zasebne datoteke?

Nekoliko načina za čuvanje mejlova van Microsoft Outlooka.