Koliko traju USB memorije?

Danas je teško proceniti koji je najbolji način čuvanja podataka, na primer, slika kojih svako od nas ima u gigabajtima. Možemo ih otpremiti u oblak, ali ni to nije najbolje rešenje, jer svi onlajn servisi su u nečijem vlasništvu, i nikad ne znamo kada Instagram, Fejsbuk, Dropbox itd. odluče da promene pravila. Na primer, mogu da se zatvore, ukinu besplatne usluge, promene politiku privatnosti itd.

Ni kompjuter nije dobro rešenje za čuvanje podataka, jer može da prestane da radi preko noći, pa treba da ga nosite u servis ako želite da povratite sve što se na njemu nalazilo.

A šta je sa fleškama?

Oni su dobro rešenje, ali takođe imaju vek trajanja, koji ne zavisi od fizičke starosti, već od korišćenja. Svaki USB disk traje određen broj ciklusa brisanja i snimanja. Dakle, što više snimate, menjate i brišete podatke sa diska to će se on brže prestati da radi. Taj broj ciklusa zavisi od proizvođača, ali se kreće od 10 do 100 hiljada.

Ako želite da izbegnete gubitak podataka, napravite nekoliko rezervnih kopija na različitim uređajima. To uradite odmah, dok ih još imate i dok svi uređaji rade. Ništa ne traje večno.

Pogledaj još

Poznati alati za etičko hakovanje

Već smo govorili o etičkim hakerima , a danas vas upoznajemo sa nekim od alata …