Kako vratiti obrisane fajlove sa računara i USB-a?

Izgubili ste neke podatke sa USB diska ili računara? Čak i ako su postovi obriani postoji mogućnost da ih vratite. To zavisi od toga koliko je vremena proteklo od brisanja, (što je više vremena prošlo manje su šanse za povraćaj), promena koje su se u međuvremenu izvršile na računaru, kao i od programa koji koristite. Mi smo već jednom predstavili program Recuva, koji je odličan a danas predstavljamo EaseUS Data Recovery Wizard koji nije savršen, ali u kritičnim situacijama može da posluži.

Program je bezbedan. Instalirate ga odavde:
http://www.easeus.com/datarecoverywizard/free-data-recovery-software.htm . Besplatna verzija ima limit od 500 megabajta za povraćaj datoteka. Kada pređete ograničenje nećete više moći da koristite program.

Potrebno je da pokrenete program odaberete tip datoteke za kojom tragate. Potom locirate disk u kom se ona nalazile ako ga se sećate, pa folder unutar diska.


Ako se ne sećate foldera odaberite ceo disk. I to onda može da potraje, interfejs nije mnogo lak za snalaženje. Kada se obavi prvo skeniranje, a vaš fajl nije pronađen onda kliknite na Deep Scan.

On traje duže i vrši dublju analizu. Kada se sve završi, samo kliknite na datoteku desnim tasterom miša pa na Recover.

Ako program ne da zadovoljavajuće rezultate, onda probajte Recuvu, koja je takođe dobra.

Pogledaj još

Besplatne zamene za Excel

Ako vam je potreban program za analizu i čuvanje podataka, ne morate da koristite Excel. …