Mobilne aplikacije za učenje programiranja

Mobilni telefon može biti izvanredan alat za učenje, ali mali broj ljudi to koristi. Na primer, predavanja možete slušati u hodu, a knjige čitati dok negde čekate u redu. Interaktivne lekcije, čak, čine učenje zanimljivim i drže pažnju, koja je svim učenicima preko potrebna.

To važi i za veštinu programiranja, koja se ne stiče brzo i usavršavanje traje ceo život, ali predstavlja jedno od najisplativijih zanimanja. Navešćemo nekoliko aplikacija za učenje programiranja u hodu:

programiranje-lekcije

1) Programming Hub

Podržava više od 15 programskih jezika (C, C#, Javu, R, Pajton, CSS, HTML, SQL …). Interfejs je instuitivan i sve je besplatno. Kada je instalirate treba da kliknete na znak plus pa birate jezik koji nameravate da naučite

Za svaki od njih postoje četiri sekcije. Prva sadrži primere upotrebe, slede reference (za koju se morate ulogovati svojim Google ili Facebook nalogom), zatim tu je i mesto za vežbanje kodiranja i na kraju potencijalna pitanja za intervjue. Prilično zgodno za učenje u pokretu.

2) Solo Learn

Kompanija nudi nekoliko aplikacija i svaka je specijalizovana za jedan programski jezik. Kao što vidite dostupni su PHP, JavaScript, C# i drugi. Kursevi su dobro organizovani, a uverićete se i da ako instalirate aplikaciju i zapostavite njeno korišćenje ona će vas sama podsećati.

3)  Sajtovi sa besplatnim kursevima

Sajtovi koji nude besplatne kurseve, kao što su Udacity, Khan Academy, Udemy, edX, Coursera i slično imaju i svoje mobilne aplikacije. Obavezno pogledajte šta je sve dostupno.

4) Pojedinačne aplikacije

Sve navedeno nije naravno konačan izbor. U zavisnosti od toga šta učite, postoje i drugi kursevi, na primer algoritama, struktura podataka i drugo. Stoga obavezno pretražite Play prodavnicu, jer ćete bez ikakve sumnje naći nešto korisno.

Pogledaj još

Koliko ste zavisni od telefona? Proverite koliko vremena provodite na njemu.

Svi android telefoni imaju mogućnost da proverite koliko vremena dnevno provodite na aplikacijama. Nema ko …