Početna / Android / Najbolje emodži tastature za Android

Najbolje emodži tastature za Android

Emodži (smajlići, nalepnice i drugi grafički znakovi) pomažu da se bolje izrazimo prilikom komunikacije tekstualnim porukama. Baš zato su i toliko popularni, naročito kod SMS-a, ćaskanja preko vibera, fejsbuka i drugih mesendžera.

emodzi

Najlakši način da ih koristimo na svom mobilnom uređaju je da imamo emodži tastaturu. Tako će nam pri ruci biti dostupno na stotine izražajnih grafičkih simbola za upotrebi u svim prilikama. Takvih tastatura ima mnogo. Mi u ovom članku izdvajamo tri, ali izbor nam je odista bio težak. Glavni kriterijum je bio i podrška za više jezika. Za podešavanja tastature podsećamo na naš prethodni članak.

1) Kika Emoji tastatura

Podržava više od 60 jezika. Doduše, za srpski postoji samo ćirilica. Možete da isprobate hrvatski jezik, ali ona nije potpuna jer neka slova fale. Jezik menjate samo prelazom preko donjeg dugmeta. Elem, a za ubacivanje smajlića, stikera i ostalo, tapnite na emotikon.

smajlici

Ukazaće se veliki izbor lepih simbola. Nalazite ih u gornjoj i donjoj traci.

Ako ne volite, isključite sugerisanje reči. Za to morate da u meniju Jezik i unos, pronađete tastaturu, otvorite njena Podešavanja, pa potom Napredna podešavanja.

2) Go keyboard

Ovde je slična priča. Za srpski jezik postoji samo ćirilica, a hrvatska latinica je ćelava (osim sugerisanja). Lako se prebacujete sa jezika na jezik. Tap na smajli otvara veliki izbor emotikona.

go keyboard
3) Touchpal Emoji tastatura

Ova aplikacija je proglašena za jednu od najboljih, ali je po našem mišljenju suviše komplikovana. Podržava oko 150 jezika. Za srpski takođe postoji samo ćirilica, a ima širok spektar grafičkih simbola.

touchpal emoji

Pošto sve gore navedene aplikacija podržavaju ćirilicu, podsećamo vas šta morate da podesite na telefonu, kako bi slali SMS na ćirilici.

Pogledaj još

Android tastatura – diktiranje i kucanje na svim jezicima i pismima

Promenite jezik svoje Android tastature. Kucajte glasom.