Početna / Android / Kako koristiti Gugl mape van mreže? (Android)

Kako koristiti Gugl mape van mreže? (Android)

Gugl mape su odista odlična aplikacija. Od velike pomoći nam mogu biti tokom putovanja na nepoznatu lokaciju, jer pomažu da se orijentišemo. Maltene je nemoguće izgubiti se.

Međutim, nemamo uvek internet konekciju. Naročito ako smo u inostranstvu. Za ovakve situacije se možemo pripremiti unapred tako što ćemo sačuvati oflajn verziju mape na svoj telefon. Tako će nam ona uvek biti dostupna, nezavisno od toga da li imamo pristup internetu ili ne.

Pokazaćemo vam kako.

1. Prvo je potrebno da verzija aplikacija bude najnovija. Isto tako morate i biti ulogovani u svoj Google nalog. Pomoću pretrage otvorite mapu područje koje želite da sačuvate.

2. Potom ponovo kliknite na pretragu, kako bi se pojavila opcija za čuvanje mape.

sacuvaj novu oflajn mapu
3. Selektuje područje na karti. Aplikacija vas može upozoriti da je odabrano područje preveliko. U tom slučaju ga smanjite.

podesavanja snimljene mape
imenujte oflajn mapu

4. Mapa će biti sačuvana u vašim mestima. Tu joj možete pristupiti u svakom trenutku.

vasa mesta google mape

jedna oflajn mapa

Ali postoji par nedostataka. Prvo, mapa će se čuvati na uređaju samo 30 dana. I drugo nije moguće koristiti navigaciju i pretragu na mapi. Isto tako se može desiti da je područje koje želite sačuvati suviše veliko. U tom slučaju morate jednu mapu da razbijete na nekoliko. Svaku treba da sačuvate zasebno.

Navedene nedostatke može nadomestiti OsmAnd Maps & Navigation. Omogućava da snimite do 10 mapa na svom računaru besplatno, a navigacija je dostupna i bez interneta. Napisaćemo recenziju i za tu aplikaciju, ali je vi možete isprobati u međuvremenu.

Pogledaj još

Šta raditi kada tačped (touchpad) na laptopu prestane da radi?

Tačped na laptopu može da prestane da radi iz nekoliko razloga: Slučajno ste ga isključili …