Sedam načina da iskoristite stare članke sa bloga

Blogerima nije uvek prijatno kada shvate da neki od članaka, koje su napisali pre dužeg vremen i uložili dosta vremena, čame zaboravljeni bez posetilaca. Nemojte misliti da su oni stvar prošlosti. Uvek ih možete oživeti, i tako privući pažnju čitalaca. Spremili smo za vas nekoliko saveta kako da to uradite.

stari datum

1) Osvežite ih novim informacijama

Objave mogu da sadrže zastarele informacije. Zato nije ni čudno što nikome nisu zanimljive. Unesite aktuelne podatke. Budući čitaoci će ponovo pronaći vrednost u napisanom i podeliti ga sa prijateljima.

2) Delite članke na društvenim mrežama

Sa vremena na vreme, delite članke iz arhive na društvenim mrežama. Privući ćete nove čitaoce.

3) Ubacite sekciju Slični članci/Povezani članci

Ubacite sekciju sa nazivom Slični članci ili Povezani članci, ispod svakog članka. Na taj način čitaocu pružete još informacija na temu o kojoj već čita. To nije nimalo teško izvesti, jer i na WordPressu i Bloggeru postoje dodaci za to.

4) Organizujte oznake i kategorije

Pravilna kategorizacija i tagovanje svakog članka olakšava posao svima koji pregledaju ili pretražuju blog.

5) Linkujte stare članke sa novih

Kada god je moguće pozovite se na neki od prethodnih članaka. Time povećavate informativnu vrednost novog posta, a posetiocu pružate još zanimljivih informacija.

6) Arhivu ili mapa sajta

Napravite zasebnu sekciju na sajtu koja sadrži linkove ka svim do sada objavljenim postovima, sortirano po temama. To je još jedan način na koji možete čitaocu olakšati potragu za kvalitetnim sadržajem.

7) Ubacite internu pretragu

Omogućite posetiocima da pretražuju sajt.  Instalirajte tražilicu. Oni će je koristiti kada god nešto ne mogu da nađu. Možete i da pratite šta u nju ukucavaju, i tako analizirate adekvatnost sadržaja koji nudite.

photo credit: Peanuts Desk Calendar via photopin (license)