Početna / Web Aplikacije / OneDrive – još jedan odličan način za izmenu PDF dokumenata u Wordu onlajn

OneDrive – još jedan odličan način za izmenu PDF dokumenata u Wordu onlajn

Rad sa PDF dokumentima ima svoje prednosti i mane. Prednost je što PDF lako može da se vidi na svim uređajima, ali je mana što teško možemo izvući podatke iz njega. Već smo pomenuli nekoliko načina koji pomažu da izmenite PDF dokumente pomoću PDFeScape ili LibreOfficeDraw. Možete ga i konvertovati u Word, PowerPoint ili Excel.

Od nedavno se i servis OneDrive pridružio spisku alata koji omogućavaju da konvertujete PDF u Word format, kao i da ga direktno menjate. Tu opciju nudi Microsoft Word verzija 2013, pa su oni odlučili i da je ponude na svom onlajn veb servisu potpuno besplatno.

OneDrive je inače odličan Majkrosoftov servis koji omogućava da hostujete i delite fajlove sa svojim prijateljima, ali i da vršite proveru pravopisa na srpskom. Tako da verujemo da će vam otvaranje naloga na ovom odličnom veb servisu biti itekako korisno.

Pokazaćemo vam kako možete da konvertujete ili izmenite PDF dokument.

Dakle, potrebno je da imate otvoren nalog na Onedrajvu i da potom otpremite svoj dokument u PDF formatu na sajt.

otpremi dokument na onedrive

Potom kliknite na opciju Uredite u programu Word.

konverzjia dokumenta u word format

Sada će se cela datoteka konvertovati u Word format. Konverzija može da potraje u zavisnosti od veličine fajla. Mi smo isprobali veliki fajl na ćirilici. Tokom konverzije originalan fajl neće biti menjan. Napraviće se novi fajl koji će biti u Word formatu. Kvalitet konverzije nije najbolji mogući, ali je sasvim solidan. Barem možete da izvučete delove teksta iz dokumenta. Nama su se dobro konvertovala čak i ćirilična slova.

Nakon što kliknete na Uredi, možete menjati dokument diretno na sajtu ili ga preuzmite na svoj računar u Word obliku.

uredi PDF dokument

Kada, na kraju, završite sa obradom možete preuzeti dokument nazad u PDF formatu, klikom na Sačuvaj kao, pa odaberite PDF.

sacuvaj fajl u pdf formatu

U suprotnom će dokument biti preuzet u Word formatu.

Pogledaj još

Tri načina da pratite izmene dokumenata u Gugl disku

Omogućava da uređujete određeni dokument bez ikakvog brisanja teksta, već se vidi i stara i nova verzija. Posle toga, vi ili neko drugi odlučujete koju da prihvatite. Funkcionalnost praćenja promena uglavnom koristimo kada želimo da kontrolišemo nečiji rad ili da nekom nešto objasnimo.