Najbolji besplatni antivirusni programi

Antivirusni program obavezno morate da imate na kompjuteru. U suprotnom rizikujete da napadač dođe u posed poverljivih informacija ili da sruši sistem.

Predstavićemo vam danas najbolje besplatne antivirusne programe koje možete skinuti besplatno.

antivirus programi besplatni

1. Avast

Avast je možda i najbolji izbor sa nekoliko nivoa zaštite. Ima veliki broj korisnika. Mana mu je što stalno mora da se obnavlja besplatna pretplata i što prikazuje reklame. Stoga prilikom instalacije budite oprezni koja mu prava dajete. Za sve ostalo radi odlično. Uključite tihi režim kako vas ne bi ometao.

tihi rezi

2. Panda Cloud AntiVirus

Pruža dobru zaštitu od špijunskih programa, trojanaca i drugih napasti. Savršen je za prosečne korisnike, jer sve radi sam u pozadini, pa ne morate da obraćate pažnju na njega. Potpuno je automatizovan i ima intuitivan interfejs.

3. AVG antivirus

Besplatna verzija AVG antivirusa takođe radi dobar posao u detekciji i uklanjanju virusa, sudeći po testovima. Ima možda malo lošije performanse u poređenju sa prethodna dva, ali je to možda i neprimetno kod običnih korisnika. Dolazi sa reklamama, ali ih možete isključiti.

4. Avira

Avira program je prilično utvrđen na tržištu i ima mnogo vernih korisnika. Podešavanja su malo zbunjujuća, ali verujemo da ćete se snaći. Može da prikaže i pokoju reklamu ali nije nimalo napadan.

5) Comodo AntiVirus

Štiti od skoro svih mogućih pretnji. Osim virusa uklanja i malver, a svaki program sumnjive prirode će staviti u karantin i onemogućiti mu da se izvršava. Po tim pitanju je dosta strog, pa se zato ovaj antivirus preporučuje naprednijim korisnicima,  jer će biti potrebno da vršite dodatna podešavanja. Program takođe dobro prolazi na svim testovima.

6) Bitfender

Prilično je nenametljiv i neprimetan. Ne usporava sistem. U poslednje vreme dobija dosta pohvala.

photo credit: Don Hankins

Pogledaj još

Besplatne zamene za Excel

Ako vam je potreban program za analizu i čuvanje podataka, ne morate da koristite Excel. …