Kako da ponovo odgledamo Youtube video kome smo zaboravili ime?

Youtube sadrži mnoštovo raznoraznih video snimaka i klipova. Nemojte da idete tamo samo da slušate muziku i gledate smešne video snimke, već potražite i izuzetno zanimljiva predavanja, crtaće, dokumentarce, radio drame, isečke iz emisija i druge poučne stvari.

Kako da ponovo odgledamo snimak kome nismo zapamtili ime?

1)      Youtube istorija

Ako ste video gledali dok ste bili ulogovani u svoj nalog treba da odete na Istoriju. Kliknite na Istorija (History) sa desne strane, i tu ćete videti pristup istoriji svih snimaka koje ste gledali.

jutjub istorija pregledanih video snimaka

Ona je privatna. Samo osoba koja je ulogovana u vaš nalog može da je vidi. Moguća je i pretraga istorije ako se nalazite na vebu.  Možete je obrisati ili pauzirati, ali je korisna u situacijama kada želite da potražite nešto što ste gledali ranije.

2)      Istorija veb pregledača

U slučaju da niste bili ulogovani u svoj Youtube nalog, možete probati da potražite video u istoriji svog veb pregledača (Hrom, Mozila …). U ma kom pregledaču da se nalazite, najlakši način da otvorite istoriju je da pritisnete istovremeno dugmiće CTRL + H na tastaturi (dok je pregledač otvoren).

pregledajte istoriju u svom pregledacu

Sada će se otvoriti sačuvana istorija pregledanja interneta. Ukucajte Youtube u polje za pretraživanje i videćete sve stranice koje ste na njemu otvarali. Tu se nalazi i video koji ste gledali, osim ako niste nedavno brisali istoriju ili ste video gledali pre dugo vremena, pa je trag o tome obrisan.

jutjub istorija pregledanih video snimaka
pretraga jutjuba

Pogledaj još

Brzo čišćenje podataka u Excelu (formatiranje, linkovi, komentari …)

Excel ima nekoliko načina da brzo obrišete određene podatke. Možda niste ni bili svesni ove …