Izvezite ili uvezite pretplate u Feedly pomoću OPML fajlova

Feedly je naširoko korišćeni servis za praćenje interesantnih sajtova. Predstavlja neku vrstu RSS čitača, i dobio je ogroman broj korisnika nakon gašenja Guglovog servisa za praćenje RSS-a. RSS tehnologija, o kojoj smo već pisali, je dobar način da istovremeno pratite sve najnovije objave na omiljenim sajtovima, bez potrebe da svaki od tih sajtova posećujete ponaosob. Servis Feedly je u tome popularan zbog svog atraktivnog i preglednog izgleda, ali i zbog dostupnosti na mnogim platformama, jer objave u Feedly-ju možete pratiti u svom brauzeru ili telefonu.

Prelazak sa jednog na drugog RSS čitač zahteva i da možemo da prebacimo sve svoje pretplate. To se lako radi uz pomoć OPML tehnologije. OPML tehnologija je vrsta XML tehnologije koja se koristi za prebacivanje grupe sajtova iz jednog u drugi čitač. Pokazaćemo vam kako da izvezete ili uvezete grupe sajtova iz servisa Feedly.

Izvoz OPML fajla

Da izvezete sve svoje pretplate potrebno je da odete na Feedly u svom brauzeru i da kliknete na Podešavanja, i kliknete na strelicu.

Sledeći korak zahteva da sve još jednom potvrdite.

sacuvati to

Izvezeni fajl sada možete da koristite u drugim RSS čitačima. Dobri čitači su RSSOwl, QuiteRSS, a takođe i možete da koristite i Tanderberd i Outlook imejl klijente za to.

Uvoz OPML fajla

Fajl možete da prebacite i u novi Feedly nalog. To radite tako što odete na Organize, pa na Import OPML.

Pogledaj još

Istorija verzija u Excelu u OneDrive-u ili SharePointu

Ukoliko koristite Excel onlajn, treba da znate da tamo postoji i istorija verzija za svaki …