9 saveta za Tviter korisnike

Tviter, koji često spominjemo, predstavlja jednu od najpopularnijih društvenih mreža. Na Tviteru možete doći do mnogobrojnih informacija, biti u toku sa najnovijim dešavanjima, stupiti u kontakt sa javnim ličnostima i steći  nove prijatelje. Ako ste početnik  ili tek upoznajete ovaj fenomenalan sajt, spremili smo za vas nekoliko korisnih trikova koji vam mogu olakšati korišćenje.

1)      Pratite i aktivnost

 twitter activity

Osim tvitova, možemo pratiti i ostale aktivnosti naloga. Potrebno je samo da kliknemo na dugme Discovert – Activity, i tu možemo pratiti koji se tvitovi sviđaju drugima, ko je koga zapratio i tako dalje. Sekcija Activity može biti odličan način za otkrivanje novih interesantnih naloga.

2)      Ubacite Tviter dovod na svoj sajt

Tviter vidžeti omogućavaju da na svom sajtu ili blogu direktno prikažemo svoje Tvitove u realnom vremenu. Idite na Settings – Widgets – Create new.

widget napravi novi tviter dovod

Možete birati između nekoliko varijanti vidžeta, da li želite da se vide samo vaši tvitovi, tvitova sa određene liste, vaši omiljeni tvitovi i tako dalje. Dobijate HTML code koji samo treba da iskopirate u kod svog sajta.

widzet dovoda

3)      Dizajnirate pozadinu sa Themelonom

Opcija Themeleon omogućava da sami izdizajnirate svoju Tviter pozadinu, ili da odaberete jednu od mnogobrojnih postojećih. Kliknite na Settings – Design – Themeleon da pristupite svim ovim opcijama.

themeleon twitter

4)      Napravite Tviter liste

Tviter liste omogućavaju da sortirate i filtirate osobe koje pratite u nekoliko zasebnih grupa, kako bi olakšali njihovo praćenje. Mogu biti javne i privatne. Prilično su moćna stvar i preporučujemo da ih isprobate. Detaljno uputstvo za Tviter liste možete naći ovde.

5)      Napredna pretraga

Tviter ima veoma napredne mogućnosti za pretragu. Možete pratiti ko je pomenuo koji nalog, upotrebio određeni haštag. Takođe možete pretraživati tvitove i naloge iz geografski bliskog područja. Ovde možete naći spisak naprednih operatora za pretragu: https://support.twitter.com/articles/71577-using-advanced-search

6)      Promenite trendove

Tviter trendovi su odnedavno lokalizovani, pa nam se prikazuju tvitovi sa našeg geografskog područja. To možete promeniti, ako kliknete na Change pored trendova.

promeni tviter trendove

7)      Napravite rezervnu kopiju svog Tviter naloga

Tviter je, od pre nekoliko meseci, omogućio da napravimo rezervnu kopiju svih svojih tvitova od samog početka. Kako bi izbegli neočekivani gubitak svojih podataka, blagovremeno možemo da napravimo kopiju. Pročitajte uputstvo ovde.

8)      Zaštitite svoje tvitove

Svoje tvitove možete zaštititi tako da budu vidljivi samo osobama za koje dozvolite da vas prate. To se radi u sekciji Settings – Account – Protect tweets.

zastiti tvitove

U suštini, ovo ne praktikuje veliki broj korisnika, jer je tako gotovo nemoguće doći do novih pratilaca. Međutim, u slučaju da želite da kontrolišete svoju privatnost, onda možete pribeći zaštiti svojih tvitova.

9)      Promenite korisničko ime

Za razliku od Fejsbuka, na Tviteru je moguće da promenimo i svoje korisničko ime i ime u profilu. Idite na Settings – Account, pa samo prekucajte drugo ime u polje Username i sačuvajte promene.

promeni korisnicko ime twitter

Sada će i URL veza do vašeg profila biti promenjena, bez da ste izgubili pratioce i naloge koje pratite. Ime i opis profila menjate u Settings – Profile.

One Response to 9 saveta za Tviter korisnike

  1. dragoslav август 23, 2016 at 11:53 am #

    Ja volim Tviter ali mora se priynati da ima ograniceno marketinsko dejstvo, Yato ga i voli. I pored svih trikova i forica ne moye da se takmici sa Fejsbukom ili Instagramom u prilvacenju novih ceitalaca i potencijalnih musterija.