Početna / Korisni Programi / Dva programa koja osvetljavaju samo trenutno aktivni ekran

Dva programa koja osvetljavaju samo trenutno aktivni ekran

Postoji dosta toga što nam može skrenuti pažnju dok radimo na svom računaru. Ponekad je to omiljeni sajt koji uvek možemo da blokiramo ili neki od drugih otvorenih programa.

U takvim situacijama nam mogu pomoći programčići koji zatamnjuju ceo vidljivi ekran, osim prozora na kome radimo. Na taj način možemo bolje da se skoncentrišemo na zadatak koji trenutno radimo. Danas ćemo predstaviti dva takva programčića koji to mogu da postignu.

1) Le Dimmer 

Le Dimmer je mali program koji se pokreće iz raspakovanog foldera i čini da samo aktivni deo ekrana bude osvetljen.

le dimmer

Kada se otvori može se naći u donjem ekranu i zatvara se nakon desnog klika mišem pa na Quit. Veoma je korisna aplikacija, i jedinu manu ima zato što ne zamračuje i taskbar (traku zadataka).

2) Ghoster

Ghoster je prenosivi programčić koji se pokreće klikom na aplikaciju i automatski sve zamračuje osim prozora na kome trenutno radimo. Zamračuje i Taskbar.

ghoster

Nakon otvaranje se može naći u traci zadataka i gasi se  klikom na desni taster miša pa Exit.

Pogledaj još

Tri načina da pratite izmene dokumenata u Gugl disku

Omogućava da uređujete određeni dokument bez ikakvog brisanja teksta, već se vidi i stara i nova verzija. Posle toga, vi ili neko drugi odlučujete koju da prihvatite. Funkcionalnost praćenja promena uglavnom koristimo kada želimo da kontrolišemo nečiji rad ili da nekom nešto objasnimo.