Kako promovisati svoju kompaniju na LinkedInu?

LinkedIn predstavlja popularnu profesionalnu društvenu mrežu koja se, između ostalog, koristi za nalaženje novih i održavanje veze sa starim poslovnim kontaktima. Iz tog razloga predstavlja odličan način za promovisanje sopstvenog biznisa i kompanije.

1) Napravite stranu za svoju kompaniju

Veoma je jednostavno napraviti Linkedin stranicu svoje kompanije.

napravite kompanijsku stranicu

Potrebno je samo da imate email nalog povezan sa Internet stranicom. Na primer za sajt internetzanatlija.com potrebno je imate adresu nesto@internetzanatlija.com. Na taj način dokazujete LinkedInu da zaista vi radite u konkretnoj kompaniji. Nakon potvđivanja registracije u mejlu, možete pristupiti dizajniranju stranice.

Početni korak predstavlja detaljno popunjavanje opisa. Opis treba da uključuje sve bitne informacije o kompaniji, kako bi potencijalnim partnerima odmah bilo jasno čime se bavite, sa svim neophodnim kontakt informacijama.

Nakon opisa je potrebno da popunite informacije o proizvodima ili uslugama koje nudite. Takođe je potrebno da budete detaljni i obavezno ubacite slike. Za svaki proizvod ili uslugu možete dobiti preporuke i recenzije. Retko ko će sam napisati preporuku za vaš proizvod i stoga je najbolje da to direktno tražite.

Cela stranice treba da sadrži sve relevantne podatke, ali nemojte preteraviti sa dugačkim i teško razumljivim opisima, jer to na Internetu niko ne čita. Budite precizni i konkretni.

Vodite računa da sadržaj koji postavljate na stranicu bude relevantan za ciljanu industriju i da privlači pažnju. Nemojte da postavljate sadržaj koji je očigledna reklama, jer to nije svrha stranice i veoma brzo ćete izgubiti pratioce. Postoji mogućnost i targetiranih objava, odnosno podešavanje da objave vide samo određena grupa pratilaca u zavisnosti od industrije, iskustva i slično.

2. Promovišite LinkedIn stranicu

Nakon kreacije sledi promocije stranice. Prvo je potrebno da pozovete sve zaposlene, klijente i partnere da počnu da prate stranicu kao početna publika. Zatim možete da postavite poziv za priključenje stranici na svoj sajt pomoću LinkedIn dugmića.

Takođe možete postavljati oglase za posao na svoju stranicu.

 postavite oglas za posao

Oglasi za posao na LinkedInu se plaćaju, ali zato možete dobiti kvalitetne prijave.

LinkedIn omogućava da pravite i reklamne kampanje, slično kao i na Fejsbuku. Kod nas to još uvek nije zaživelo, kao u inostranstvu, ali možete da porazmislite i o ovoj opciji, jer tako možete dopreti do ciljane publike.

 3. Stručnost i ekspertiza

Jedan od načina promocije kompanije takođe predstavlja učestvovanje u grupnim diskusijama. Možete napraviti grupu i u njoj deliti ekspertske savete i analize vezane za konkretnu industriju. Većina grupa na LinkedInu posle određenog vremena prestane da se ažurira ili je zaokupiraju spameri. Stoga baš svojom aktivnošću možete da se izdvojite u moru drugih zapuštenih grupa. Naravno, još jednom napominjemo da ne smete postavljati puke reklame, već treba da privučete pažnju sa kvalitetnim stručnim savetima.

Comments are closed.