Kako promovisati svoju kompaniju na LinkedInu?

Kompanija mora biti pristuna na LinkedInu.

1) Napravite stranu za svoju kompaniju

Neizostavno napravite Linkedin stranicu kompanije.

napravite kompanijsku stranicu

Potrebno je samo da imate email nalog povezan sa Internet adresom. Na primer za sajt internetzanatlija.com potrebno je imate adresu primer @ internetzanatlija.com. Na taj način dokazujete LinkedInu da zaista radite tamo.

Unesite što je moguće više podataka o njoj, kao i o proizvodima i uslugama koje nudite.

Za svaki proizvod ili uslugu možete dobiti preporuke i recenzije. Retko ko će sam napisati preporuku  i stoga je najbolje da to direktno tražite.

Budite precizni i konkretni.

Vodite računa da sadržaj koji postavljate bude relevantan za ciljnu grupu. Promocije svedite na minimum. Postoji mogućnost i targetiranih objava, odnosno podešavanje da objave vide samo određena grupa pratilaca u zavisnosti od industrije, iskustva i slično.

2. Promovišite LinkedIn stranicu

Nakon kreacije sledi promocije. Prvo je potrebno da pozovete sve zaposlene, klijente i partnere da počnu da prate stranicu kao početna publika. Zatim možete da postavite poziv za priključenje stranici na svoj sajt pomoću LinkedIn dugmića.

Takođe možete postavljati oglase za posao na svoju stranicu.

 postavite oglas za posao

LinkedIn omogućava da pravite i reklamne kampanje, slično kao i na Fejsbuku.

 3. Stručnost i ekspertiza

Uključite se u grupne diskusije. Možete napraviti grupu i u njoj deliti ekspertske savete i analize. Većina grupaposle određenog vremena prestane da se ažurira ili je zaokupiraju spameri. Stoga baš svojom aktivnošću možete da se izdvojite u moru drugih zapuštenih grupa. Naravno, još jednom napominjemo da ne smete postavljati samo reklame, već treba da privučete pažnju kvalitetnim savetima.