CardWorks – besplatan program za izradu i dizajn vizit karti

Posedovanje vizit karte je neophodnost za svakog profesionalca ili kompaniju. Iako živimo u doba kada se sve nalazi na mreži , pa su mnogi poslovna upoznavanja i sastanci odvijaju onlajn, još uvek ništa ne može zameniti poslovne susrete licem u lice  i razmenu vizitki.

Stoga je bitno uvek pri ruci imati spremne vizit karte. Postoji veliki broj kvalitetnih programa koji se koriste za  njihovo pravljenje i dizajniranje. To su Photoshop, GIMP, Publisher i mnogi drugi.  Međutim, većina njih se plaćaju i mogu biti složeni za korišćenje. Ako niste profesionalac, teško ćete se snaći.

Ako vam je potreban jednostavan program za vizitke koji nudi samo osnovne funkcije sa već unapred pripremljenim šablonima, a ništa ne košta, onda je pravi izbor za vas CardWorks.  Ceo dizajn je pripremljen, potrebno  je  samo ukucati kontakt informacije i veoma jednostavni izvesti  vizit karte u PDF format spreman za štampu.

Doduše, prilikom instalacije ovog programa vodite računa da izbegnete instalaciju nepotrebnog tulbara. Odštiklirajte sve što vam se ponudi da instalirate.

 tulbar vizit karta

Nakon toga će vam se ukazati prilično intuitivan interfejs. Iz gornjeg menija možete da birate ili skidate nove šablone.  Sa leve strane ukucavate teksta koji želite da bude vidljiv na vizit karti, kao što je ime preduzeća, telefon i druge kontakt informacije. Pri dnu levog menije uočićete opcije za ubacivanje logoa firme  ili sopstvene slike.

vitiz karte program

Postojeće obrasce možete menjati i po bojama  ako kliknete na ponuđene Color Schemes

boja vizit karta

Nakon završetka sa radom, kliknite na dugme Export za izvoženje u PDF formatu koji je pogodan za štampu.  Prilikom izvoza možemo dodatno podesiti izgled PDF dokumenta, veličinu papira, broj kartica za papiru, veličinu ivica i druge podatke neophodne za pripremu za štampu.

izvoz vizitki

U celini gledano, program je  pogodan za korišćenje  i poprilično jednostavan za snalaženje. Međutim, on ne pruža napredne mogućnosti za dizajn i obradu kao, na primer, Photoshop i ostali. Ali, s obzirom da je besplatan, idealan je za početnike i sve osobe koje nisu vične dizajnu.

6 Responses to CardWorks – besplatan program za izradu i dizajn vizit karti

 1. Tanja август 12, 2015 at 11:50 am #

  Hocu da napravim vizit kartu bez logoa, a ne ogu nikako da skinem ovu oznaku za logo ili sliku, kako?
  Hvala

 2. Filip април 24, 2015 at 3:43 pm #

  Odlicno izgleda 🙂
  Recite mi samo koji se papir korisi za stampanje vizitki i ako znate neku prodavnicu gde prodaju takav papir? Hvala

 3. Marina јануар 24, 2014 at 11:20 am #

  Uradila sam vizitke, ali kad hoću da ih eksportujem u pdf falj, na kartici stoji poruka koja može da se skine samo ako registrujem softver. Da li postoji drugi način za to ili ne?

  • admin јануар 24, 2014 at 2:03 pm #

   Verovatno ste skinuli placenu verziju. Vratite se nazad na stranicu i kliknite na besplatnu verziju.

 4. Phillip април 8, 2013 at 11:40 pm #

  Odlican post,dobro objasnjeno!Hvala puno.

 5. Zoran март 14, 2013 at 1:57 pm #

  Poučno i zanimljivo,za one koji žele da uđu u svet grafike i dizajna…