Chrome udaljeni računar – pristupite računaru sa bilo kog uređaja

Pristupanje nekom računaru sa daljine često može da nam zatreba. Na primer, da nekome nešto pokažemo ili demonstriramo na računaru. Postoji nekoliko alata koji to omogućavaju.

Jedan od programa za daljinski pristup računaru smo već predstavili, a danas pišemo o  dodatku Chrome udaljeni računar. Pomoću njega možete da se povežate na računar sa drugog računara, telefona ili tableta.

Instalacija

Prvi uslova za upotrebu je da dodatak Chrome udaljeni računar bude instaliran u Google Chrome na računaru na koji se pristupa. Potrebno je takođe da budete ulogovani u svoj Google nalog na chromu.

 Nakon dodavanja, možemo ga pronaći u aplikacijama.

chrome aplikacije

Pristup drugom računaru

Ukazaće am se meni sa opcijama Remote Assistance i My computers. Remote Assistance služi za pristup računaru, dok druga opcija služa za upravljanje pristupom na sopstvene računare. Kliknite na Remote Assistance.

 pocetak daljinskog pristupa chrome

Ukazaće vam se dve opcije. Prva opcija Share, znači da vi želite da dozvolite pristup svom računaru, dok druge Access započinje pristup drugom udaljenom računaru. Odaberite onu koja vam odgovara.

 pristup drugom racunaru

Ako odaberete prvu stavku, dobićete broj koji treba da date osobi za koju želite da omogućite pristup. I obrnuto, ako ste odabrali drugu stavku, ukucajte dobijeni broj da pristupite drugom računaru.

 chrome daljinski pristup

Pristup računaru sa mobilnih uređaja

Svom računaru možemo pristupiti i sa mobilnog telefona ili tableta. Potrebno je da imamo instaliranu odgovarajuću aplikaciju za Android i da na oba uređaja budemo ulogovani preko svog Google naloga. Tako ćemo lako moći da pristupamo svom računaru sa telefona.

2 Responses to Chrome udaljeni računar – pristupite računaru sa bilo kog uređaja

 1. Jasmina фебруар 27, 2013 at 3:17 pm #

  A sta sa ovim?
  Chrome Remote Desktop is requesting permission to:
  View your email address
  View your Chrome Remote Desktop computers
  View and send chat messages
  Know who you are on Google
  Perform these operations when I’m not using the application
  Allow accessNo thanks

  • admin фебруар 27, 2013 at 9:42 pm #

   To su uslovi koriscenja dodatka koje treba da prihvatite.