Početna / Android / Najbolje Android aplikacije za besplatno slanje poruka

Najbolje Android aplikacije za besplatno slanje poruka

Telefone najvećim delom koristimo za slanje SMS poruka. Za Android telefone postoje specijalizovane aplikacije koje omogućavaju da poruke šaljemo potpuno besplatno preko Interneta. Potrebno je samo da budemo prikačeni na Internet i da oba sagovornika koriste istu aplikaciju. Ovakav način komuniciranja je naročito koristan kada želimo da komuniciramo sa nekim ko je u drugoj zemlji, pa bi nas SMS poruke suviše koštale. Povrh toga možemo da šaljemo i druge fajlove sa računara što putem običnog MMS-a nije moguće.

Predstavićemo vam najbolje i najpopularnije Android aplikacije za slanje poruka:

1) Whatsapp

whatsapp

Whatsapp aplikacija je izuzetno popularna širom sveta i kod nas. Ne omogućava pozivanje, ali je za slanje poruka odlična. Mogu da se šalju slike, fajlovi, videovi i kontakti. Podržava grupna ćaskanja. Automatski skenira vaše kontakte u telefonu i dodaje na listu one koji imaju instaliranu aplikaciju. Iako im na sajtu piše da su besplatni samo u prvih godinu dana,  taj se rok skoro svim korisnicima produžava.

2) Viber

viber

Viber je često korišćena aplikacija koja omogućava besplatno razgovaranje i slanje poruka putem Interneta.Vrlo se jednostavno koristi. Mogu da se šalju slike iz galerije ili one slikane telefonom.

3) Line

line

Line aplikacija se pojavila najkasnije od svih, ali se njena popularnost  vrlo brzo širi. Sadrži mnoštvo zabavnih smajlića. Za svaku poruku koju pošaljete možete videti izveštaj da li je primalac pročitao. Takođe mogu da se šalju slike i audio snimci.

4) ChatON

chat on

ChatOn je isto veoma zanimljiva aplikacija. Omogućava slanje svih vrsta fajlova i ima interesantan interfejs. Ono što je dobro je da postoji verzija aplikacije i na srpskom jeziku.

Pogledaj još

Kako isključiti ili uključiti obaveštenja na Androidu?

Upravljajte obaveštenjima za aplikacije na Androidu.