Najbolji alati za grupni video razgovor

Nije isti osećaj kada sa nekim četujemo samo tekstualno ili ćaskamo direktno gledajući se preko kamere.  Danas ćemo vam predstaviti alate koji omogućavaju da direktno preko videa razgovarate sa nekoliko osoba u grupi, gde svi možete da se gledate licem u lice.

Svi alati su besplatni i omogućavaju druženje u grupi. Neki mogu da se koriste za držanje online predavanja i konferencija.

1) Gugl Hangouts

Svi sagovornici treba da imaju Gmail nalog. Otvorite aplikaciju, pronađete gmail kontakt koji želite da kontakirate (ili unesete email adresu) i pokrenete video poziv. Možete istovremeno razgovarati licem u lice sa devet osoba.

Sa prijateljima možete da podelite ekran i održite predavanje i konferenciju.

2) Skajp

skajp video poziv

Skajp omogućava video razgovore u grupi ne samo sa kompjutera, već i sa mobilnih telefona i tableta. Takođe možete da podelite svoj ekran sa učesnicima ako želite da nešto demonstrirate.

deljenje ekrana skajp

3) Oovoo 

Kod nas nisu toliko popularni, ali jesu među mlađom populacijom u Americi.

4) Tinychat 

Takođe omiljen kod tinejdžera. Omogućava da napravite svoju sobu za razgovor, bilo javnu ili privatnu i pozovete prijatelje na zajedničke diskusije.

5) Facebook Messenger

Od nedavno je omogućeno da ćaskamo preko video uživo preko Fejsbuka. Grupni video razgovori mogući su preko mesendžerovog veb interfejsa i mobilne aplikacije.