Početna / Korisni Programi / Programi za pretvaranje slike u crtež

Programi za pretvaranje slike u crtež

Jedan od najboljih načina da se vežba crtanje je da kopiramo postojeće crteže. Crteže za vežbanje možemo napraviti od, maltene, bilo koje slike, ako imamo odgovarajući program. Danas ćemo predstaviti dva programa koja su veoma dobri za pravljenje crteža i istovremeno su besplatni.

1. Fotosketcher

Fotosketcher omogućava da od svoje fotografije napravite pravo umetničko remek delo. Nakon instalacije programa, ubacite sliku koju želite da menjate i potom odaberite parametre crtanja “ Drawing paremeters ” u gornjem glavnom meniju. Od parametara najbitniji je stil. Stilova, kao što vidite ima raznoraznih, od olovke, četke, mastila i njihovih kombinacija. Nakon što ste izabrali stil, možete podešavati vidljivost linija, zamračenost i još mnogo toga. Na kraju kliknite na Draw kako bi efekti bili primenjeni.

Dodatno program omogućava ubacivanje teksta i isecanje slike.

2. Photo to Sketch

 Photo to Sketch je sasvim solidan program, iako nudi manje mogućnosti od prethodnog.

Ubacite slike tako što kliknete na Open. Podesite debljinu linija i preciznost. Kliknite na Convert i dobićete crtež. Isprobajte kombinacije sa pen, pencil, pastel dok ne dobijete odgovarajuću. Program je veoma jednostavan i lako se koristi. Ako neće da radi u Windows 7, probajte da ga pokrenete kao administrator (Run as administrator).

Pogledaj još

Kako praviti dijagrame pomoću programa yEd?

Predstavljamo yEd, besplatan program za kreiranje najrazličitijih vrsta dijagrama.