Još pet trikova za korišćenje Gmail-a

Gmail predstavlja jedan od najmoćnijih besplatnih servisa za email. Ranije smo vam već predstavili pet korisnih trikova za korišćenje ovog servisa, a danas sledi nastavak sa pet novih saveta.

1. Koristite Gmail za čuvanje dokumenata

Gmail može da se koristi i za čuvanje dokumenata. Gugl ima druga dva servisa (Dokumenti i Disk) za čuvanje  dokumenata online, ali ako vam je funkcionalnost potrebna samo povremeno, možete da koristite i Gmail.
Potrebno je da otvorite novu poruku, umetnete prilog i sačuvate poruku kao nedovršenu.


Poruka će zajedno sa prilozima biti dostupna iz foldera Nedovršene. Prilog će uvek biti sačuvan u mejlu i možete mu lako pristupiti.

2. Uklonite nepotrebno formatiranje

Prilikom kopiranja teksta u Gmail poruku često se dešava da nam se poremeti formatiranje. Slova mogu da budu različite veličine, boje i fonta.  Sve probleme možemo rešiti jednom klikom na dugme za uklanjanje oblikovanja.

3. Pristupanje Gmail-u preko spore Internet konekcije

Kada nam je spor internet,  imamo problema sa otvaranjem elektronske pošte. Tada nam u pomoć mogu priskočiti linkovi kao što su: čista HTML verzija, Gmail bez Labs, mobilna verzija.

 4. Automatsko prosleđivanje pristiglih mejlova

Kopiju svakog mejla koji stigne na vašu adresu možete automatski da prosledite na drugu adresu elektronske pošte. Ovo može biti korisno ako imate nekoliko adresa, i nemate vremena da svaku proveravate ponaosob. Proces prosleđivanja vršite tako što odete u Podešavanja i odaberete opciju Prosleđivanje, kao na slici.

Pogledaj još

Kako sačuvati mejlove iz Outlooka kao zasebne datoteke?

Nekoliko načina za čuvanje mejlova van Microsoft Outlooka.