Najbolji programi za note

Muzičarima su programi za pisanje nota isto što i piscima programi za unošenje i obradu teksta. Najbolji komercijalni programi za pisanje nota, komponovanje, sviranje i analiziranje su Sibelius i Finale. Međutim, ako nemate načina da dođete do njih onda pogledajte našu listu najboljih besplatnih muzičkih programa. Ne sumnjamo da ćete naći sve što vam treba.

 1. MuseScore

 

Besplatni program otvorenog koda koji je više nego odličan. Dostupan je za sve platforme i ma 47 različitih jezika. Podržava uvoz velikog broja formata, uključujući i Midi i MusicXML. Note se mogu čuvati u PDF, SVG ili PNG formatu ili se, pak, mogu odštampati.

2. Denemo

Denemo je još jedan odličan besplatan program za unošenje nota i vežbanje muzike. Muziku možete ručno kucati, uvesti je preko MIDI formata ili je pak slušati preko mikrofona.

3. Impro-Visor

Impro-Visor je u početku bio namenjen za komponovanje i preslušavanje džez melodija. Međutim, sada ga koriste i muzičari drugih žanrova.

4. Anvil studio

Anvil studio je program koji omogućava da snimate, komponujete i sekvencujete muziku sa MIDI opremom. Nažalost nisu sve funkcije omogućene u besplatnoj verziji.

5. Noteflight

Noteflight je nije program, ali smo ga stavili na listu zato što je u nekim krugovima veoma popularan . To je web aplikacija koja omogućava da pišete i slušate muziku besplatno.

Pogledaj još

Besplatne zamene za Excel

Ako vam je potreban program za analizu i čuvanje podataka, ne morate da koristite Excel. …