Da li vas je neko blokirao ili izbrisao sa Skajpa?

Primetili ste da je neko od vaših kontakata stalno van mreže? Sumnjate da vas je blokirao ili uklonio? Pokazaćemo kako da to proverite.

Kako se vrši brisanje?

Klikne desnim tasterom miša na neželjeni kontakt i odaberete Remove from Contacts (Ukloni iz kontakata). 

izbirsati nekoga sa liste na skajpu

ukloni iz skajp kontakata

Druga strana će lako primetiti da je obrisana.  Pored imena će primetiti sivu ikonicu u obliku upitnika umesto uobičajene slike i zelenog kružića.

izbrisan-kontakt-skajp

 

Kada pređe mišem preko sivog kružića, ukazaće se obaveštenje: „This user hasn’t shared your contact details with you“ (Ova osoba ne deli kontakt detalje sa vama).

obavestenje-o-brisanju-skajp

 

Kako se obavlja blokiranje?

Blokiranje se vrši tako što se klikne desnim tasterom miša na kontakt i odabere stavka Block this person

blokiraj preko skajpa

Ako nekoga blokirate, on to nikako neće moći da zna. Sve što će da vidi je da ste stalno nedostupni.

Jedini način da se to ispita je da se koristi treći nalog.

Na primer, ako je Pera kod vas stalno nedostupan, a kod Mike nije, to bez ikakve sumnje znači da vas je Pera neko blokirao. U slučaju da je Pera nedostupan i kod Mike i kod vas, to znači da nije na mreži.

Comments are closed.