Početna / Korisni Programi / Najbolji besplatni antivirus programi

Najbolji besplatni antivirus programi

Antivirus program je neophodno imati na svom računaru, ma koliko god mislili da ste bezbedni. Neki korisnici koji, na primer, nemaju Internet, misle da su bezbedni od virusa, ali se može desiti da se zarazite virusom putem, CD-a, DVD-ja ili fleške.

Ne preporučujemo da instalirate dva ili više  antivirus programa jer može da dođe do nekompatibilnosti i problema u radu. Postoji dosta dobrih antivirus programa, i na svu sreću, mnogi od njih su besplatni.

Danas ćemo vam predstaviti pet najboljih besplatnih antivirus programa.

1) MSE

MSE je program razvijen od samog Microsofta koji može besplatno da se koristi na Windows 7 operativnim sistemima. Integrisan je u Windows 8 pod nazivom Windows Defeneder. Napominjemo da ga koristite samo na legalnom Windowsu. Najveća prednost mu je brzina i to što ne opterećuje memoriju računara.

2) Avast

Avast je prilično moćan antivirus program koji nudi osam nivoa zaštite. Po nekim naprednim mogućnostima je ispred svih ostalih. Ima skoro više od 150 miliona korisnika i prilično je popularan kod Internet korisnika.

3) Avira Antivir

Avira Antivirus već dugo postoji na tržištu. U poslednjih par godina je izgubio na popularnosti zbog dosadnog pop-up prozora i problema sa ažuriranjem. Međutim, sve te greške su nedavno ispravljene i možemo da kažemo da pruža odličnu zaštitu protiv virusa i drugih onlajn pretnji.

4) AVG antivirus

AVG antivirus je nedavno izbacio novi interfejs koji podseća na Windows 8. Obnovili su svoj algoritam detekcije i poboljšali efikasnost u borbi protiv virusa, tako da predstavljaju takođe dobar izbor.

5) Ad-aware

Ad-aware je softver koji je prvobitno služio samo za spajver, špijunske programa. U 2012. godini su odlučili da postanu konkurencija najvećim antivirus programima, i veoma dobro su se pokazali na testovima.

 

Pogledaj još

Kako praviti dijagrame pomoću programa yEd?

Predstavljamo yEd, besplatan program za kreiranje najrazličitijih vrsta dijagrama.